Sizce youtube de en hızlı büyüme sağlayacak kanal tipi hangisidir..
Kızlarla ilgili sokak ropartajları
Araba tanıtımları
2 arkadaş Vlog tarzı günlük eğlenceli videolar
veya sizin önerileriniz nelerdir..
Hocam ne kadar eğlenceli videolar çeksenizde hiç bir zaman değer görülmeyecektir.
İsterseniz bir elin parmağı kadar kişinin bildiği bilgiyi paylaşın hiç bir zaman izlenmeyeceksiniz.
Şu devirde youtubeda değer gören kanalların ne b.k olduğunu görüyoruz. Öyle güzel kanallar var ki adamlar çok güzel bilgiler veriyor, öğretiyor gösteriyor paylaşıyor insanlar öğrensin cahil kalmasın merak etsinler bana soru sorunlar bende onlara yardımcı olayım diye can parçalıyorlar. Ama kanalın açılma tarihine bakıyorsun 6-7 ay önce. İzlenmelere bakıyorsun 15bin'i geçmemiş. Abone sayısı kaç? 70-80 civarı oda arkadaş ve aile çevresi. E sonra bu adam video atmamaya başlıyor çünkü morali bozuluyor. Çünkü değer verilmediğini anlıyor. Sonra o takipçilerde "adam ne güzel videoları vardı artık oda koptu bizden" diyorlar. Normal yani adam yaptıklarının bir başkasının gözünde bir değerinin olmadığını anlıyor yada düşünüyor.
" Şu devirde para mı kazanacaksın, youtube da sağlam bir kitle ve izlenme mi kazanmak istiyorsun o zaman yapacağın şunlar;
- 9-12 yaş aralığında çocuklara şaklabanlık yapacaksın
- aptal aptal konuşacaksın ve her ota b.ka güleceksin
- kendini salak yerine koyarak bir palyanço kişiliğini büründüreceksin
he şimdi yeni moda bir kız çocuğunun olması yeterli. 2-3 video çekiyorsun 1 haftaya 300bin abone fix geliyor.
He baktın oda olmadı mı? barbie bebek seslendiriyorsun 1 ayda kanalın toplam izlenmesi 5-10 milyonu bulur.
ha daha alternatifleri de var.
- ota boka challenger yapmak
- yalandan kurgu ile kışkırtma, sövme, aptal aptal kadın koca evcilik oyunu oynayıp saçma kurgular ile kusmalar sıçmalar ile tuhaf tuhaf hareketler yapıyorsun şak bir kaç aya 500bin abone fix..
bide bunların kız versiyonları var. 2-3 dekolte giyiyorlar, 1-2 canım cicim böyle salak kız ağzıyla konuşmalar " ayy " yada böyle bi tuhaf konuşuyorlar ya tamam daha 5-10 tane video atıyorsun bir sürü abazan abone oluyor zaten. "
Bu zamana kadar işini ehliyle imkanlarıyla yapmaya kalkışan her insanı ezdiler. O insanlara değer göstermediler. O insana "bunun bir geleceği yok" dediler. Hep b.k attılar. Amaa Yarın bir gün bir tartışma çıktığında o aptal insanlar "
Ülke gelişmiyor" dediklerinde sakın ola üstünüzü alınmayın. Çünkü bu o kelimeyi kullanacak insan gidipte o saçma sapan oyun videoları çeken, salak salak deneyler yapan, bir insanın inanmayacağı ve hemen anlayacağı kurgu ile çekilen aptal videoları izleyen kişi olacak.
Abi bu yukarı da tırnak işaretini içerisini aldığım sana değil, hani biraz orada emir vaki gibi konuşmuşum. Orada anlatmak istediğim genel bir kendimin sitemi. Abi seni severim, ben ilk başta izlenmeyeceksiniz dememin nedeni ise; abi eğer gireceksen bu işe her ne olursa olsun, istersen izlenme, istersen abonen az olsun, istersen kimse seni bilmesin. Ama sen elinden gelen herşeyi yap. Ne yapabiliyorsan yap eğer gerçekten birşeyler yapmak istiyorsan her daim güncel tutarak yap. Baktın bu gün video mu attın az mı izlendi? "yarın video atmayım zaten az izlendi" o yüzden 2-3 gün boşlayım sakın ha deme. Sen her daim konularını ele al.
Abi şuan kendi fikrimi söyleyim.
Röportaj olayında ekipman önemli ve soracağın soruda önemli. O yüzden bana göre artık bu röportaj olayının cırkı çıktı.
Araba tanıtımı dersen eğer arabadan anlıyor ve çevrende güzel arabalara binen yada nazının geçtiği kişiler var ve onların arabaları da kaliteli ise videolar çekebilirsin. İstersen sen git yeni çıkan Hondanın videosu çek 20.000 izlenirsin. Ama gidipte yok efendim Air'li yok efendim bilmem birşey tek uzun boru egzozlu yok efendim çelik jantlı böyle arabaların videosunu çekersen 3-5 güne fırlarsın.
Ha dersin ki "ağa araba benim işim.." işte o zaman her daim tutulursun. Ağırlık olarak modifiyeyi seviyorsan yap bu işi derim. Sana video başlığı bile çıkartabilirim.
Örnek: Abartı Egzoz takma işlemleri, nedir bu nasıl çalışır. Ufak tefek önemli bilgiler, kumandalı sistem nasıl çalışır ıvır zıvır.
Örnek: Air'li araba nasıl yapılır, nasıl çalışır, maliyeti ne kadar?, hangi arabalara oluyor?
Örnek: Arabaya büyük teker takmak yada jant takmak yakıt maliyetini arttırır mı?
gibi gibi aklıma gelen bunlar.
Şu Türkiyede 3 nesil var.
1. Nesil: Oyun videoları ve saçma kanalların videolarını takip eden insanlar
2. Nesil: Teknoloji meraklısı, yazılım vb. pc donanım gibi gibi.
3. Nesil: Araba & Motor manyakları.
Şuan youtube da her taraf motovlog oldu. GoPro 1200-1300 TL alıyorsun 1-2 tane ek batarya 1 tane de sağlamından hafıza kartı fix 1500-1700tl arası masraf. Sonra gelsin vloglar.
Abi benim önerim araba kanalı yapman eğer modifiye işinde iyiyim ve bilgim de var ve meraklısıyım diyorsan giriş bu işe derim. İşte bu buluşmalara git videolar çek arabaları tanıt hatta imkan varsa ağzın güzel laf yapıyorsa araba sahipleri ile arabanın özelliklerini felan sor incele bide test edin gazlayın felan. Bilirsin belki bu TheMakine kanalını. Herif fırladı çünkü çok sağlam ve çok ilgi gören arabalara sahip insanlarla video çekmeye başladı. Günümüzün favorisi S2000 mesela herkesin rüyası idi herif videoları art artda getirdi deli gibi bi anda kanalı büyüdü. He birazda edit konusu önemli.
Sakın ola ki "benim şivem var kötü konuşuyorum, beceremiyorum felan filan deme" maksimum 1 hafta içerisinde kamera karşısında kemküm edersin belki utanırsın felan ama 1 hafta sonra artık her yanlızlığında kamerayı açarsın.
Çoğu zaman insanı sevdiren şivesi oluyor. Bu arada bunları yazarken çayım soğumuş
Abi diyeceklerim bunlar, belki bir sitem, belki bir öneri, belki bir görüş. Hangi açıdan bakarsan