mertali82 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam Arkadasim Sira sira genis bilgi vererek anlatmaya calisayim.
Bu tür sorusu olan arkadaslarin bir nevi sorusuna da yanit vermis olabiliriz.

Ilk Basta Avrupa vatandasligimla demissiniz Avrupa vatandasimisiniz.?
Hangi ülke bunu bilmedigimden Türkiyeden katilanlara yönelik yaziyorum Avrupa vatandasiysaniz zaten sorunsuz is bulup yerlesebilirsiniz.
Türkiyede katiliyorsaniz isiniz zor arkadasim.

Türkiyede Gelmek isteyen arkadaslarin gelebilcegi 3 yol vardir.

1. En Kolay yol Biriyle evlenip gelme.
2. Siyasi olup kacak yollarla Isvicre yada avrupa ülkelerine siyasi iltica talebi edip, sonrasinda ilticasini kabul ettirebilmesini saglama. suan genelde suriyeliler yogun sekilde bu yollara basvurmuslar.
3. Bir is veren sizi isci olarak talep etmesi, tabiki basvuru yaptigi isi isvicrede görebilen isci varsa ilk basta öncelik isvicrede yasayan issizlere verilir.
Ama yoksa getirebilir.

Simdi sorulariniza yanit vereyim.

- Askeri ücretler Kanton Kanton degismekte ama ortalama 3300 frank üstüdür.
Bununla Normal sartlarda tek basina yasayan rahatlikla yasar tabiki asiri lükse kacmadan ve belirli bir rakam da biriktirme sansi vardir.
1 Aile bu aylikla gecinme sansi yok malesef.

- Banka gibi sektörde nerede hangi bölümde calisacaginiza bagli arka planda calisma imkanlari elbet olur, ama müsterilerle temas olan yerlerde calisma sansiniz yoktur. gelen müsteriler ingilizce bilmeme olanagi cok oldugundan.

- Benim kaldigim Kantonda Üniversite mevcut yabanci ülkeler de bir cok Ögrencisi mevcut ama Üniversite fiyatlari ne sekilde bilemiyorum Üni yi okumadigimdan.

- Asgari ücret en az 3300 frank arkadasim, Sosyal hayat ici tek basina yasayan birisi icin gayet yeterli.

- Ulasim Her yere mümkün Türkiyeden daha iyi durumdadir istedigin yere istedigin sokaga gece yarilarina kadar büyük sehirlerde ulasim mümkün.
Benim kaldigim yer misal Fransaya arabayla 5 dk Almanya 5 dk.
Evimden cikip arabam olmadan gece yarisina kadar buralara dahi ulasim rahat sekilde saglayabilirim.
cok kücük köylerde ulasim tabiki aksam 22:00 filanda bitme olanagi vardir kirsal kesimlerde.

- Avrupa vatandasligim konusunu mesajin basina yazmistim arkadasim.
avrupa vatandasiysaniz zaten sorunsuz gelebilirsiniz, bende 1994 den 2003 e kadar Almanyadaydim 2003 de isvicreye yerlestim.

Isvicre Avrupada Finans konusunda en güclü ülkeler arasindadir Luxenbourg ve Isvicre en gözde ülkelerdir, ama kati kurallarida yüksektir.

farkli sorulariniz varsa imkanim oldukca yanitlamaya calisirim

Güzel cevabınız için teşekkür ederim hocam. Avrupa birliği vatandaşlığım bulunmakta, eğer ki İsviçre'ye yerleşeke olursam o kimlik ile yerleşeceğim. İş konusunda da araştırma yapmam gerekiyor daha detaylı çünkü yabancı dilim çok az Yunanca ve iyi düzeyde İngilizce sadece.