Maşallah sizde o teklifi redderek davetiye vermişsiniz

Ancak dava ile almak çok saçma geliyor. Evet karşı taraf bir dünya markası olabilir ama alan adlarının kullanımı ilk alanda kalması daha doğru. İsterse Apple olsun ilk domaini ben aldıysam o domain bana ait olmalı. Koskoca markalar diyoruz daha alan adı almayı bile ihmal ediyolar sonra hak talebinde bulunuyorlar.
Bizde bu düşünceyle gittik hocam en son sayfada mcdonalds'ın ceo imzası vardı

, ismini bilmediğim ülkede adamların şubesi varmış

. İnternet üzerinden bir dava açtılar anlattık işte bizim bir projemiz var vs. logo kurumsal kimlik hazırladık. Ama kurtarmadı. Yerinizde olsam domaini trt'nin tüm kanallarını izleyebilecekleri bir site kurabilirsin. Hem sana sıkıntı çıkarmazlar. Son zamanlarda trt dizileri çok rağbet görmeye başladı.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:37:27 -->-> Daha önceki mesaj 18:34:51 --
Burda kesin kaybedersin diyenler neye göre diyor anlamıyorum? Aynı markadan yüzlerce var dünyada eminim trt olarak açılmış zibilyon tane marka vardır daha eski kuruluşlu dünya çapında. Şimdi onlar dava açsa trt de kendi sitesini mi kapatmak zorunda tabiki hayır.
Bu iş mahkemede sonuçlanırsada kendini en iyi savunan kazanır. Bunun en iyi örneği nissandır.
(
http://nissan.com ) Bir adam nissan benim adım ben bunu satmam ve devretmem diyerek mahkemede açıklama yapınca mahkeme haklı bulup domainin adamda kalmasını sağlamıştı. Sende düzgün bir açıklama yapabilirsen sende kalabilir, "fakat boştu aldım" , "trabzon radyo televizyon" gibi terimlerle gidersen tabiki elinden alıcaklardır.
son olarak
Hocam bizimki isimlik bir olay değil yukarıda bahsettim. Trt'nin yüzlerce marka tescili vardır. Kötü kullanımı tespit ederlerse domaini alırlar üzerinede para cezası bile keserler. Adamlar 100-150 tane marka tescili alacak sizde ilk ben aldım diye domaini kullanacaksınız