wordpress kurulumunu yapıp, eklentileri v.s kurup içerik girmeye başlayanlar memnun kalmazlar genelde.

Wordpress projeye ve kişiye özel bir yazılım olmadığı için, içerisinde kullanmayacağınız bir çok fazla fonksiyon var, bunların temizlenmesi şart.

Yani evirip çevirip projenize uygun hale getirmeniz gerekir. Ham haliyle kullanırsanız problemler çıkartır site hitlendikçe.

Ancak yukarıdaki arkadaşın verdiği wordpress tabanlı büyük sitelerde olduğu gibi, kodlarla oynayarak, gereksiz bir çok fonksiyonu kaldırarak, isteğinize göre şekillendirerek çok sağlam projeler çıkartılabilir.

Yoksa wordpress kur, eklentileri kur hoppp proje hazır. Böyle bir şey yok.

Ben bile, o kadar büyük olmayan projelerimde, sırf 1 hafta 10 gün site içi optimizasyonları, gereksiz fonksiyonları kaldırarak, yapısal veri işaretleme kodlamalarını yaparak zaman harcıyorum.

Sonuç mu? Anlık belli saatlerde 1-2K, günlük 10-14k hiti 20 liralık vps sunucuda zorlanmadan barındırıyorum. Üstelik medya, fotoğraf dosyalarının ağırlıklı olduğu bir site.

Page Speed sonuçları:

Request (istek sayısı) kullandığım temanın ham halinde 142 idi.

Projeme uygun olmayan, işime yaramayacak fonksiyonları çıkarttım, 35 isteğe kadar düşürdüm.

Yani olduğu gibi kullanmayacaksın, hem kullanacağın temaları, hem eklentileri hem de wordpress çekirdek yapısında işine yaramayacak her şeyi kaldıracaksın.

Seo açısından bakacak olursak, sektöre göre değişiklik göstermekle birlikte, wordpress alt yapısını sektörünüe uygun hale getirmek için bir takım kodlamalar yapılması şart.

Yani dosyaları indir, at sunucuya, kurulumu yap, sistem hazır diye bir şey yok.

Kesinlikle bu alt yapıyı sektörünüze uygun hale getirmek zorundasınız. Yoksa worpdress'den bir verim alamazsınız.

Lisanslı tema ve eklenti bile satın alsanız, yine de kodlarında oynama yapma ihtiyacı hissedeceksiniz.

News için yazmışsınız örneğin, piyasada wordpress news temaları var ama acaba google news yönergelerine %100 uygun mu kodlaması?

Ben haber sitesi yapacağım, wordpress haber teması almakla iş bitmiyor, asıl iş bundan sonra başlıyor.

Ha tabi bütçe sağlamsa, bu kodlama işleriyle uğraşmak istemeyenler pahalı haber yazılımlarını tercih edebilirler. Onlar da kendi açılarından haklı.