türkiye radyo tv değil de trabzon radyo tv olarak açılım yap, bas haberleri içine
Mantık olarak güzelmiş

Ancak herşeyin kısaltması olabilecek bir şeyi TRT alınca marka oluyor. Bakalım zaman ne gösterecek.
2 yıldır TRT1'deyim.
Tavsiyem: o domaini unut.
Sanırım TRT'de bilişim alanında çalışıyorsunuz. Bu kesin kanaate varmanızı sağlayacak örnekler yaşadıysanız bilgilendirirseniz sevinirim. Değerlendirme yapmam da yardımcı olacaktır.
Merhaba Hocam;
Şimdi hem bu sektörün içinde biri olarak hemde eski TRT'de bilgi işlemde yıllarca çalışmış biri olarak sana bilgi vereyim
Öncelikle TRT'ye sana satayım vs tarzında iletişime geçmeniz halinde domaini elinizden alırlar. (Örnek mahkeme sonuçları falan mevcut araştırabilirsin.)
Şimdi marka zedeleme ile ilgili bir site olursa atıyorum arkadaşlık sitesi tazminata kadar yolu var.
kanald.com örneği verilmiş, domain çok eskiydi ve adamlar iyi savunma yaptı. Ama trt1 neyin kısaltması diyeceksiniz ve bununla uğraşıcak bütceniz var mı?
Daha uzun uzun yazarım ama vaktinizi almak istemiyorum. Kısaca kullanmayın başınız ağrır. Karşınızda özel bir kanal yok, devlet var.
Belki bu sektör ile değil ama ufak bir örnek vereyim konuyu domainden çıkarıp nerelere getirilebileceğini görün:
Zamanında TRT'ye dışardan program yapan bir şirket reklam çekiminde araçlardan TRT logosunu kaldırmayı unutmuş/kaldırmamış. Neyse para cezalarını falan hatırlamıyorum ama firma sahibi aldığı cezalardan biri devletin adını kullanarak sahtecilik, insanları kandırma gibi bişey, karalama, izinsiz bilmem ne falan diye 6 ay hapis cezası aldı.
Genel olarak ise, bunca yıldır iç içe olduğum için çok bu konularla ilgilendiklerini görmedim. Ama son dönemlerde telif vs konularında baya takipteler.
Şöyle böyle yap demek haddime / haddimize düşmez ama sen bilirsin
Maşallah 2 dakika içerisinde yeterince korkuttunuz

Dediklerinizi anlıyorum zaten TRT'den yüksek paralar alacağım diye yüksek çıkarlar peşinde koşmak isteyen birisi değilim. Sadece alan adını kullanmak istiyorum. Ancak gelen yeterli zamanı bulamazsam öncelikle gelen teklifleri değerlendirerek satabilirim. Eğer zamanım olursa alan adını kullanma konusunda TRT ile iletişime geçerek ileriki zamanlarda sorabilirim. Belirli alanlara izin verirlerse kullanırım, eğer vermezler ve benden almaya çalışacaklarını söylerlerse uğraşmam direkt veririm.
Yaptığınız araştırma ve kaynak gösterme için teşekkürler. Dediğiniz gibi istedikleri anda alabilirler. Ancak sadece iletişime geçerek kullanmama izin verip vermeyeceklerini sorar aksi halde kendilerine devrederim. Benim için çok fazla önemli bir durum değil nasılsa az bir ücret karşılığında aldım. Ancak TRT hariç satış yaparsam gelen yüksek meblağlı teklifleri değerlendireceğim.
TRT'ye satabilirseniz güzel bir paraya satın. Boşuna ödediğimiz vergilerin acısını çıkarın.
Güzel bir alan adı yakalamışsınız, hayrını görmeniz dileğiyle.
Öncelikle teşekkür ediyorum. TRT'nin böyle birşeyle uğraşacağını sanmıyorum ancak iş o safhaya gelirse bir takım değerlendirmelerde bulunacağım.
Gizli piyango gibi bir şey oldu bu domain işi. Bilet alır gibi domain alıp (en iyi ihtimalle) bir kaç yıl elimizde tutup ümidinizi kesinceye kadar para ödüyoruz (ben de dahil). Bu tür telifli, hem de .org uzantılı, marka sahibinin bile yüzüne bakmayacağı alan adlarına para ödemeyin artık! İlla bunu anlamanız için on binlerce lirayı boşa harcamanız mı gerekiyor?
Bence org uzantısı .com'a göre daha resmi bir görünüm sergiliyor. Ancak yine de şuan için oldukça karlı fiyatlardan satış yapabiliyorum.