Merhaba Hocam;
Şimdi hem bu sektörün içinde biri olarak hemde eski TRT'de bilgi işlemde yıllarca çalışmış biri olarak sana bilgi vereyim
Öncelikle TRT'ye sana satayım vs tarzında iletişime geçmeniz halinde domaini elinizden alırlar. (Örnek mahkeme sonuçları falan mevcut araştırabilirsin.)
Şimdi marka zedeleme ile ilgili bir site olursa atıyorum arkadaşlık sitesi tazminata kadar yolu var.
kanald.com örneği verilmiş, domain çok eskiydi ve adamlar iyi savunma yaptı. Ama trt1 neyin kısaltması diyeceksiniz ve bununla uğraşıcak bütceniz var mı?
Daha uzun uzun yazarım ama vaktinizi almak istemiyorum. Kısaca kullanmayın başınız ağrır. Karşınızda özel bir kanal yok, devlet var.
Belki bu sektör ile değil ama ufak bir örnek vereyim konuyu domainden çıkarıp nerelere getirilebileceğini görün:
Zamanında TRT'ye dışardan program yapan bir şirket reklam çekiminde araçlardan TRT logosunu kaldırmayı unutmuş/kaldırmamış. Neyse para cezalarını falan hatırlamıyorum ama firma sahibi aldığı cezalardan biri devletin adını kullanarak sahtecilik, insanları kandırma gibi bişey, karalama, izinsiz bilmem ne falan diye 6 ay hapis cezası aldı.
Genel olarak ise, bunca yıldır iç içe olduğum için çok bu konularla ilgilendiklerini görmedim. Ama son dönemlerde telif vs konularında baya takipteler.
Şöyle böyle yap demek haddime / haddimize düşmez ama sen bilirsin