Yazdığınız yorum için çok teşekkür ederim. Aslında bu paravanları tek site için değilde ileri de rekabeti olan siteler açarsam işime yarayabilir, kullanılırım diye düşünmüştüm. Keyword'e aldığınız linklerin oranı düşük olsun derken neyi kasteddiğinizi anlayamadım.
Birden fazla site için paravan ağı kurmayı düşünüyorsanız karar sizin tabii ki.
Keyword konusuna gelirsek.
Anahtar kelimeniz: adwords diyelim.
İlk başlarda alacağınız linkler: "http://siteadresi.com, siteadresi.com, site-adresi, adwords reklamları, tıklayın, detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız, kaynak" gibi kelimeler üzerinden gelsin. Zamanla doğrudan adwords kelimesine link almaya başlayabilirsiniz.
Alan adı otoritesi düşükken anahtar kelimeniz üzerinden link almayın. Zamanla anahtar kelime oranını arttırın.
Örnek veriyorum,
ilk 3 tanıtım yazısında link verilen sözcükler -> tıklayın, kaynak, site-adresi.com
sonraki 3 tanıtım yazısında link verilen sözcükler -> adwords bilgileri, adwords reklamları, detaylı bilgiler için tıklayın
sonraki tanıtım yazılarında link verilen sözcükler -> adwords, adwords, google adwords, kaynak, detaylı bilgiler
Böyle yapmanız şart mı? Hayır. Temiz çalışmak, filtre riskini biraz daha düşürmek için tercih edilir. SEO'ya pek aşina olmayıp backlink başlangıcı konusunda tavsiye isteyenlere hep verdiğim bir tavsiyedir. İleride hacklink kullanırsanız veya footer linklere bulaşırsanız anahtar kelime üzerinden yani doğrudan "adwords" şeklinde veya "adwords hesap" şeklinde almak isteyeceksiniz. Bahsettiğim şekilde aldığınız tanıtım yazıları ve yorumlardan gelen nofollow linkler, sosyal medyadan gelen linkler ceza riskini düşürmeye yardımcı olur. Doğal görünüm yaratır. Biraz geleceğe yatırım olarak düşünebilirsiniz.