Hiçbir çözümü yok sanırım hocam. Bende aynı sorunu defalarca yaşadım. Aracı site sorumluluk almamak adına yasal olarak 14 günde koşulsuz iade hakkını direkt olarak müşteriye hak tanıyor.
Aynen öyle hocam
Hocam Her İade Yapana Tekrardan Mail Yoluyla Ulaşıp Hafif Tatlı Dille Konuşup Halletmeyi Deneseniz ?.
Direkt telefon ile aradıklarım oldu. 1000 TL lik ürününü içinde 1 TL lik basit bir plastik top eksik çıkmış (fabrika hatası) Adam iade talebi açmış. Bende arayıp sorunu uzaktan çözmek istedim. Kargo ücretini ödeyerek başka bir top gönderebileceğimi söyledim. Yok diyor

Adam kafaya koymuş bir defa ne yapabilirsin ki?
öncelikle
Müşteri memnuniyeti adına buna önlem almak yerine neden iadeler oluyor neden memnun edemiyorum diye daha yapıcı olmanız lazım bence.
Satış sektöründesiniz maalesef. Sizi anlıyorum inanın ama hatayı kendinizde arayın önce sonra müşteri neden iade ediyor!
Bunlar konusunda sorunum yok diyorsanız(illaki vardır)
caydırıcı yöntemler kullanın ki siparişi veren iade etme ihtimalini düşünerek siparişi versin.
iadede kargo ücreti yansıtın mesela
Kusurlu malsa(tüketici zarar vermişse)
ürün açılmış kutusu parçalanmış
tekrar satılacak durumda değilse
iade olmayacağını beyan edin ki bunu bütün elektronik marketler yapıyor
dünyaları satıyorlar ve 3 5 tane dönen ürün oluyor.
Hocam inanın benimle veya hizmetimle alakalı değil. Adam peluş ayı almış. İade açıklamasına aynen şunu yazmış "sevgilimden ayrıldım iade ediyorum" buyur burdan yak

Ben gelen bütün iadeleri kabul ettim bugüne kadar. Asla kimseye ters yapmadım sebebide negatif yorum yapmasınlar diye. Adam 13 gün ürünü kullanmış çizik içinde kaydırağı geri göndermiş. Çok absürt şeyler oluyor inanın bizimle ilgili bir iade olmadı.
Daha bu sabah birisi aradı ben kırmızı istedim bu mavi diyor. Şaşırdım sipariş detaylarına girdim baktım seçeneklerden mavi yi seçmiş.

Ne diyebilirsin? Benlik bir durum olsa başım gözüm üstüne
İade kargo ücreti yansıtmak istiyorum ancak böyle bir hakkımız yok iade durumunda oluşan tüm masraflar satıcıya aittir (mesafeli satış sözleşmesi sanırım tam bilmiyorum)
Bir çözümü yok. Dediğini gibi tamamen keyfi.
Ürün açıklamalarında, fotoğrafların da her şey belli iken "biz böyle sanmıştık" diyerek iade ediyorlar. Okuduğunu, gördüğünü anlayamayan özürlüler bunlar. Net.
Ürünü hiç almadan kapıdan iade edenler var. Vazgeçtik almıyoruz diye.
Ürünü bize verilen sürede yollamamıza rağmen bize geç geldi diyerek almayanlar var. (Geri zekalı insan o zaman daha erken sipariş verseydin.)
Aynı durumu defalarca yaşadım. Bir nebze olsa önüne geçilebilmeli. Bütün masraf satıcıya yüklenmemeli. Özellikle böyle canı sıkılanlar, cayma hakkını kötüye kullanıp 13. gün iade edenlere birşeylere yapılabilmeli, iade masrafı alıcıya ait olsa, iade rakamı yarı yarıya azalır bundan eminim.