Google en iyi arama sonuçlarını sunarak topluma yeterince faydalı olduğunu düşünüyor
Sorunuza gelecek olursak böyle bir ücretsiz reklam söz konusu değil.
Adwords'te böyle bir servisi hiç kullanmadım, o yüzden çok detaylı bilgim de yok.
Ancak Google'ın bu tür bir hizmeti var.
Halk yararına çalışan ve bu işten maddiyat gözetmeyen kuruluşlar, aylık, Google tarafından sunulan belli bir bütçe ile reklam verebiliyor. Tabii bunun için Google'ın belirlediği şartları sağlamanız gerekiyor. Belli sertifikalarınız olmalı, devlet onayı vs.
Lakin bu hizmetin verildiği ülkeler arasında Türkiye yok.
Benim de bildiğim kadarı ile Google kar amacı gütmeyen ve toplum yararlı yine sizin belirttiğiniz gibi gerekli şartlara uygun olan kurum ve kuruluşların yine kendi belirlediği bütçe dahilinde ücretsiz olarak reklam hizmetini verdiğini bilmekteydim. Fakat bu ülkeler arasında olmadığımızı bilmiyordum !!
@Scharfschütze tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim.
Yanlışınız var. Google ile Sivil Toplum Kuruluşları Programı'na kabul edilen Dernek, Vakıf ve Sivil toplum kuruluşları ücretsiz Google AdWords desteğinden yararlanabilmektedir.
Şartlar;
Kuruluşların TechSoup Global'ın bölgesel kolu olan TechSoup Türkiye'de geçerli olarak kayıtlı olması gerekir.
Kuruluşlar şunlardan biri olmalıdır:
* Dernekler ile ilgili 5253 numaralı yasa uyarınca İçişleri Bakanlığı kapsamındaki Dernekler Dairesi Başkanlığı'nda kayıtlı dernekler
* Vakıflar ile ilgili 5737 numaralı yasa uyarınca ilamla kurulan ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde kayıtlı vakıflar
Başvuru ve detaylar için
https://www.google.com.tr/nonprofits/join/ adresini inceleyiniz.