bu veritabanları emek harcanarak oluşturulur. programın kullandığı veritabanıdır. bahsi geçen paylaşım birebir program yazılım koduyla birlikte ihtiva etmektedir. tescil belgesinin içeriği "bilgisayar programları ve veritabanlarına ilişkin kayıt" şeklindedir.
Ayrıca program ismi olan tescilli Eklemax markası kullanılarak, veritabanı bağlantı kaynak kodları ile yayınlanması ticari kayıba ve dolayısıyla tazminat hakkı doğurmaktadır.
Size bir tavsiyem; Google'ın veritabanını çalın yayınlayın ve sonra google'a şöyle deyin: bu siteleri eklemek için izin mi aldınız?
Hocam elalemin sitesini programa tanımlamışsın, sonrada kullanıma açmışsın üstüne birde rapor için kaydetmesine olanak sağlamışsın sonra vay efendim benim veritabanım diyosun.
Eklemax ile firma rehber listesine firma ekledim, bunun raporunu aldım müşterime verdim, sonuçta ne oluyor liste halinde tüm siteler veriliyor karşı tarafa, müşteri ne yapıyor o siteleri eliyor, bi sonrası için kendi ekliyor ona verilen sitelere, bu iş böyle devam ediyor.
Siz topladığınız sitelere ücret ödüyormusunuz peki, onların üzerinden para kazanıyorsunuz sonuçta, yani adam listeyi paylaştı diye böyle suç işlediniz demek biraz abest yani, ben oraya dikkat çekmek istedim.
Benim sitemi programa ekliceksin, günde yüzlerce kayıt yollıcaksın bana, bundan da para kazanıcaksın, bir başkası listeyi paylaşınca suç işledin diceksin bumudur yani ?
Niye bu tarz siteler eklenenleri admin onaylı yapıyor işte bu tarz programlar yüzünden dimi?