LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam sadece mantığını çözebilmek için normal pc de denemek istiyorum.
ekran kartını direkt test edebileceğim bir site var mı?
Minergate.

juba08 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
böyle pahalı bir sistemi kurup ayda 1000tl ile uzun süre yetınmek yerine en baştan harcayacağımız para ile ethereum alsak artması durumunda daha çok kazandırır diye düşünüyorum.
Şöyle bir karşılaştırma yapalım. İkimizinde sadece 10.000 TL'si var;

Güncel Ethereum(1 ETH = $164,14) ve USDTRY(1 USD = 3,58 TRY) kuru ile;

Siz; 10.000 TL karşılığında 16.71 ETH alıyorsunuz.($2791,97)
Ben: 10.000 TL ile bir set diziyorum.

Gelecekteki kazım zorluğunun artışını %25 olarak hesaba alıyorum ve ben ayda 4.74 ETH kazıyorum. Buda demek oluyor ki 5 ay içerisinde ben yatırdığım 10.000 TL'yi yani, 18.8 ETH çıkardım.

Sonraki aylarda ise kazım zorluğuna bağlı olarak 1-4 ETH çıkarmaya devam ettim.

Farz edelim ki Ethereum'un kazım zorluğu 5. aydan sonra arttı ve yapılan hesaplamalara göre elektrik masrafını bile karşılayamayacak duruma geldi;

O zaman Ethereum Classic, Expanse, Ubiq, Zcash, Sia, Hush, Zclassic, Monero gibi kazabileceğim bir çok coin var, ben halen coin çıkarıp kazanmaya devam ediyorum.

Üstelik Expanse, Ubiq, Hush, Zclassic ve Monero hak ettikleri kur fiyatına sahip değiller ileri de çok değerlenicek olan coinler.

Ek olarak eğer istersem geleceğine ve ekibine güvendiğim yeni coinleri kazabilirim. Bunların kazım zorlukları çok düşük ve bir gün boyunca makinelerimi açık tutarak binlerce coin kazıp bunları köşeye atabilirim.(Buradaki amaç 1 Coin = $100 olması değil, bir tanesinin 0.00010000 Satoshi olması bile benim ciddi miktarda kâr etmem anlamına geliyor.)

5 ay sonra ETH fiyatının $500 olduğunu varsayalım;

Siz 16.71 ETH'yi $164,14 aldınız = $2791 ve 1 ETH = $500 fiyatına göre elinizdekilerin değeri $8355'a çıktı. %199'luk bir kâr. 19.908 TL net kâr.

Benim kazdığım 18.8 ETH ise = $9400 değerine ulaştı. Dolar kurunun halen 3,54 olduğunu varsayalım. Bu durumda ben 23,634 TL net kâr yapmış oluyorum.(Elektrik masrafları da dahil edilerek edilen kâr!)

Fiyat artışı kazım zorluğu ile orantılı bir şekilde gittiği için artık ETH kazamayacak duruma gelebilirim fakat zaten yatırımımı çıkardığım için artık bundan sonra ne kazarsam kazayım full kâr yaparak yoluma devam edebilirim.