Serfiraz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Varikosel ameliyat olmadan ilerde daha çok zarar vermez mi? Allah korusun damarların yırtılmasına felan sebep olmaz mı?
Ben bekarım ağrı için gitmiştim yazıda da belirtiğim gibi 2 farklı ilde doktora gittim İlk doktorda ultrasyon ve idrar tahlilerini aldım, 2.7 mm çap vardı doktor pek sorun yok dedi. Bu kez farklı ildeki bir doktora gittim orda yeniden ultrasyon almadan ilk doktordan aldığım sonuçları gösterdim oda bir sorun yok yine de bi Semen sonuçlarını da al dedi.. Şuan ramazandan sonra bu kez farklı bir ildeki doktora gitmeyi düşünüyorum ve yeniden ultrasyon felan olmayı düşünüyorum.
Kist normal çoğu kişide var diyordu, sizde de varmıydı?
Birde hocam siz ameliyat felan oldunuz mu? genelde ameliyat olanların çoğu aradan biraz zaman geçince tekrar varis oluşuyor ve ameliyatlık oluyorlar, bunun kurtuluşu yok mu :/

Ben ameliyat oldum evet bende agrı yoktu mesela ben yumurtalığımın küçüldüğünü fark edince ve tıp konularına meraklı bir insan olarak zamanında okuduğum için ertesi gün hemen doktora gidip gösterdim sperm örneğimide verdim doktor ameliyat dedi başka doktora gittim gerek yok dedi en son özele gittim diğer iki doktorun yapmadığı birşey yaptı damalarımı tutup bana öksür dedi öksürdüğümdede damalar genişliyormuş zaten ameliyat olman gerekiyor sperm sayında düşmüş dedi ameliyat oldum ama bana zarar vermişti bazılarına zarar vermiyor varikosel sperm sayında düşüş yoksa ameliyat olsanda boşa olursun diye bir çok yazı okudum doktorlar tarafından yazılan en etkili yöntem mikrocerrahi yöntemiyle ameliyat olmak dediğim gibi oruçlu olucaz ama sen 1 gün kaza olarak tutarın pazartesi günü göster örnegini ver aksatma sağlıkta ibadet kadar önemlidir