CouRaege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam varikosel kiminde ağrı yapar kiminde ağrı yapmaz ve genellikle sol kasıkta ortaya çıkar varikosel el ile teşhis edilebilir ama en doğru teşhis spermiyografi ile koyulur spermiyografi sonuclarına göre sperm sayınız minumum 20 milyon olmalıdır sınır 20 milyondur aşağısı kısırlık tehlikesi yaratır sperm örneği vermeden önce doktor söylemiştir gerçi 3 gün kadar boşalma yaşamamız gerekmektedir ve her varikosel ameliyat gerektirmez varikoselden kaynaklı sperm sayınız düşmediyse ameliyat olmayın sayı düşmüşse zaten ameliyat zorunlu duruma gelir miktocerahhi daha verimli oluyor ameliyatlarda varikoselin ilerleyip ilerlemediğini testislerinizden de anlayabilirsiniz testislerinizi kontrol ederek sol testisinizi sağ testisinize göre boyutu küçülmüşse varikoselin verdiği verebileceği zararda bir nebze anlaşabilir ama kist olduğunu zaten sonuç söylemiş kistler varr ayrıca bu sağlık ramazan ayı oruçluyuz çok şükür ama pazartesi gününü kazaya bırakın doktora gidin lütfen sonrasında kazasını yapabilirsiniz. YİNEDE EN DOĞRU BİLGİLERİ BAŞKA BİR DOKTORA GİDEREKTE TEYİT EDEBİLİRSİNİZ BENİM YAZDIKLARIM BENİM NACİZANE BİLGİLERİM BAŞKA BİR DOKTORA GÖRÜNÜN YİNE.
Hocam Varikosel ameliyat olmadan ilerde daha çok zarar vermez mi? Allah korusun damarların yırtılmasına felan sebep olmaz mı?
Ben bekarım ağrı için gitmiştim yazıda da belirtiğim gibi 2 farklı ilde doktora gittim İlk doktorda ultrasyon ve idrar tahlilerini aldım, 2.7 mm çap vardı doktor pek sorun yok dedi. Bu kez farklı ildeki bir doktora gittim orda yeniden ultrasyon almadan ilk doktordan aldığım sonuçları gösterdim oda bir sorun yok yine de bi Semen sonuçlarını da al dedi.. Şuan ramazandan sonra bu kez farklı bir ildeki doktora gitmeyi düşünüyorum ve yeniden ultrasyon felan olmayı düşünüyorum.
Kist normal çoğu kişide var diyordu, sizde de varmıydı?
Birde hocam siz ameliyat felan oldunuz mu? genelde ameliyat olanların çoğu aradan biraz zaman geçince tekrar varis oluşuyor ve ameliyatlık oluyorlar, bunun kurtuluşu yok mu :/