hocam gayet iyi anlatmışsın. radar dediğim polisin hız ölçümü yaptığı cihaz bu aşikar. düşme konusunda senin bahsettiğin gibi fabrika ayarlarında jant lastik kullanmazsan hızda sapmalar olur.
http://www.mutlulastik.com.tr/faydal...aplama-modulu/
şu adresten hesaplama yapabilirsin. hesaplama yaparken sadece lastik ölçüleri gir. biliyorsan jant ölçüleride girebilirsin. o zaman daha detaylı bilgi alabilirsin.
örnek olarak sana kendi aracım olan hyundai accent era 2007 aracın lastikleri üzerinden anlatayım. araç katalogunda tavsiye edilen 3 çeşit lastik jant kombinasyonu var.
185 / 65 r14 aracın üzerindeki jant ve lastik. kilometre saati 100 km/s gerçek hız 100 km/s
195 / 55 r15 kilometre saati 100 km/s gerçek hız 99,8 km/s
205 / 45 r16 kilometre saati 100 km/s gerçek hız 99 km/s
bu üç lastik ve jant değeri kabul edilebilir sınırlarda.
ama ben gidip aşağıdaki jant lastiği takarsam sonuçlar şöyle olur.
195 / 65 r15 kilometre saati 100 km/s gerçek hız 106,5 km/s
195 / 50 r15 kilometre saati 100 km/s gerçek hız 96,8 km/s
185 / 70 r14 kilometre saati 100 km/s gerçek hız 103,3 km/s
205 / 60 r16 kilometre saati 100 km/s gerçek hız 109,3 km/s
sen aracının marka model ve yılını yazarsan sana en uygun lastik jant kombinasyonlarını yazabilirim.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 09:34:37 -->-> Daha önceki mesaj 09:11:46 --
sen tüy dikmişsin haberin yok.
tüm geçmiş konularına göz attım ve sadece 1 tane lastik konusu gördüm. orada da zaten 3 mesajın 2 sini sen yazmışsın.
daha başka bir şey yazmaya gerek yok senin hakkında.
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok, az çok radara da etkisi vardır. Sonuçta sınır var, 1 km hız bile aşsan öpüyorlar yanaklarımızdan...
( evimin 200 metre yakınında sürekli radar var, birde 50 metre yakınına bir cihaz yerleştirilmiş, baz mı radar mı onu da çözemedim henüz. O yüzden önemli biraz. )
Wv polo 97 model otomatik vites.
Orjinal jant 13 ise ve 14 takmışsak, km 120 km gösteriyorken aslında -199 gidiyoruz o zaman mantıken... O zaman sorun yok..
Malum uzun yol da sıkıntı, evime çok yakın radar sistemi de var.
Gerçi 3 yıldır hiç ceza yememişim ve hep sınırın sonuna kadar giderim, ibre sınırda durur tölerans dahil.
Demek ki aşağısını gösterdiği için ceza yemedik... Yoksa sürekli ceza yerdim.