Arkadaşlar varikoselden korkmayın, sakın panik olup ani kararlar vermeyin ameliyat vs. yaşınız genç sabredin, tahliller kötü de görünse 3 ay sonra tekrar tahlil yaptırın.

2009'lu yıllarda tanıştım bu hastalıkla, çokda abartılacak birşey olmadığını, yanlış bilgi yüzünden abartıldığını (doktorların bile bu rahatsızlık hakkında cahilce hareket ettiğini gördüm maalesef) özelden yazıyorum yapılacakları, sorusu olan ulaşsın arkadaşlar.

Kısaca şöyle diyeyim 2009'da İstanbul'un en iyi labaratuarlarından biri (hastane değil sadece bu işi yapan Kadıköy'ün göbeğinde özel bir yer) 3,5 milyon sonuç çıkardı aradan 1 hafta geçti tekrar aynı yerde tahlil sonuç aynı. Aradan 6 ay geçti aynı yer 37 milyon sonuç çıkardı. Tekrar bir hafta geçti yine aynı yer 35 milyon sonuç çıkardı. Ben kendimi ameliyata hazırlamıştım o 6 ay içerisinde. Doktorlar diyorki 2 tahlilden biri %100 yanlış bu sonuçlar imkansız.

(Bu arada renkli ısı haritalı ultrasonlar, elle doktor muayenesi vs. bir sürü kontrolde gerçekleştirdim sadece spermiyogram yok bu süreçte)

Sonra 2-3 yıl sürekli tahlil yaptırdım İstanbul'un en iyi hastanelerinde farklı yerlerde labaratuar ve hastaneler sonuç 20m üstü. Sonuçlar baktım güzel, nasıl başedileceğinin de yolunu buldum ağrım sızım da yoktu ara verdim tahlillere.

Sonra aradan zaman geçti 2,5 yıllık evliyim çocuğa karar verdiğimiz gibi özel bir hastanede tahlil yaptırdım sonuçta 12 adet (evet milyon falan değil sadece 12 adet!) sayı çıktı. Bana sonuçları söylemediler sorun oluştu 1 hafta sonra tekrar gelin dediler o zaman sonuç kağıdını aldım 12 adet diye. Tahlil yaptırdığım özel hastanenin doktoru tüp bebek dışında çocuğumun olma şansının olmadığı keşke yıllar önce ameliyat olsaymışım vs. yıktı resmen beni. Bu kadar düşer mi diyorum 3 ayda bile düşebilir diyor.

İnsan yıkılıyor resmen sonra daha iyi bir hastahaneye gittim ve isim yapmış bir doktora göründüm. Adam diyorki böyle birşey imkansız. Aradan 5 senede geçse bu kadar bir düşme mümkün değil. Tahlil verdi 14 milyon civarı çıktı (aradan 15 gün geçmişti), başka bir hastanede tahlil yaptırdım sonuç yine bu civarlarda. Doktorum dedi sıkıntı yok varikosel sperm sayısını azaltır 6 senede 35m den 14m sayısına düşmesi bu normal bir değerdir.

20m üstü önerilmektedir ama bu değerler çocuk için yeterli. Kafana hiçbirşey takma başka doktorada gitme 6 ay sonra çocuk olmazsa bana gel dedi. Aradan 4 ay geçti 1 ay kadar önce eşim müjdeyi verdi bebek bekliyoruz kısmetse. Şuan yaş 29.

Arkadaşlar üşenmedim yazdım, sorusu olan ulaşsın. İnsanları panik eden, ameliyata sevk eden doktorlar var ne yazık ki. Bir arkadaşım da ameliyat olmuş bu konu ile alakalı, arkadaşla konuşurken öğrendim tahlil verirken 3 günlük perhiz süresinden bile haberi yokmuş. İlk tahlilde korkutmuşlar ameliyat olmuş belkide boşu boşuna.