Herkese iyi r10-lar; selamlar tekrardan,
Dostlar, şuanda büyük bir problemle karşı karşıyayım. Uzun uzadıya anlatmak yerine, olaya geçmek istiyorum.
Raid1 yapı kullanan bir sunucum vardı yurtdışında. IPMI zırt pırt derken, sunucunun bozulduğu söylendi. Yeni sunucu istedim, disk-i taktık dediler ama raid-e el uzatamadıkları için (Raid yaratma zamanı veri kaybı yaşanabilir ya hani, üstümde kalsın istiyorlar ama yemezler be müdür), yok ubuntu, yok vs ile rescue mode çalıştırıp diskleri gör ve datanı al diyorlar da; ulan raid1 yapıdaki diski nasıl görücem. AHCI mod aktif.
1. Şimdi bir sorum; hakikaten bir yolu var mı? Ubuntu rescue disk-lerle boot etsem, dataya AHCI mod-da erişe bilir miyim?
2. Bu yeni sunucu, eski sunucunun aynısı (anakart vs-ye kadar). Sadece raid yapısı oluşturulmamış. R210 sunucu. Raid-i başka bir disk ile bios-dan oluşturup, benim diski taksa ne olur?
3. Şimdi bende 2 disk-li bir raid1 yapı vardı. Eğer, bunlar 2 disk yerine 1 disk-i taksalar (raid1-de aynı veri iki diskde de vardır kuramı), ahci mod başlatıp, verilerime ulaşabilir miyim?
4. Sizin dahi görüşünüz, uzmanlığınız, hikayeniz veya yaşanmışlarınız var mı?