@BiELOF pas attığın için teşekkür ederim

@orve , @BiELOF 'un bahsettiği satıriçi dil kodlamalarını kolaylıkla https://tr.wordpress.org/plugins/qtranslate-x/ eklentisini kullanarak yapabilirsin. Çoğu çeviri eklentisi genel manada siteyi ve içerikleri çevirme işlevi görüyor. Ama bu eklentide satıriçi çeviri yapmak mümkün. Eklentinin sitesinde ve Wordpress arşivindeki açıklamalarında detayları bulabilirsin.

Ayrıca benim aklıma farklı bir çözüm geldi buradaki konuşmaları okuyucunca. Normalde Wordpress'te dil etiketi -temel anlamda- şu şekilde atanıyor:
<html <?php language_attributes(''); ?>>
Ben buradaki <?php language_attributes(''); ?> ifadesini kaldırıp onun yerine özel alan koymayı düşündüm. Her yazıda ve içerikte özel alan olarak dil seçici oluşturmayı düşündüm. Eğer bu dil seçiciden özel bir seçim yapmışsan otomatik olarak language_attributes yaptığın bu seçime göre değişecek. Eğer yapmadıysan varsayılan olarak kalacak

Eğer bunu yapmayı düşünürsen direkt teman üzerinde yapma. Child Theme oluşturup header.php dosyasını kopyalayıp değiştirmen daha sağlıklı olur. İlerde yapacağın güncellemelerde değişikliklerin kaybolmaz.