BFK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, bir nakit ihtiyacımız için kredi çekmeyi planlıyoruz.

Kredi notuna baktık 1362 çıktı. Gecikme olarak da sadece 1 kez görünüyor, o da birkaç gün kredi kartı ödemesi gecikmiş.

Daha önce üstüne hiç kredi çekilmemiş, şu anda da üzerine herhangi bir kredi bulunmuyor. Sadece 900 TL kredi kartı borcu var, o da düzenli şekilde ödeniyor. Herhangi bir gecikme ya da takip söz konusu değil.

Aldığı maaş 2300 civarında ancak resmi kayıtlara göre 1700 TL görünüyor. 1,5 senedir aynı yerde çalışıyor. İşe yeni girmedi.

Maaşı Garanti Bankası'ndan alıyor. Gittik, hesap hareketlerine bakıldı ve 8-9 milyar kredi veremeyeceklerini söylediler. Maaş ile ilgili bordro istedik ancak veremeyeceklerini belirttiler. Sanırım özel işletmeler sadece işyerinden alıyor.

Sonuç olarak, 1700 TL maaş ile 8-9 milyar kredi çekemedik. Aşırı derece kredi notu düşük ya da sürekli borç geciktiren biri olsa yine anlarım ancak böyle bir durum da mevcut değil. Bunun sebebi ne olabilir? Neler yapmak gerekiyor? Acil bir nakit ihtiyacımız var. Nasıl krediyi alabiliriz?
Benzer durumu yaşadım. Maaş aldığım banka da dahil olmak üzere bahsettiğiniz maaştan daha yüksekken 5000 TL bile çekemedim. Daha sonra Maaşım 6 ay üst üste aynı bankaya yatınca online olarak Vakıf'a başvuruda bulundum. 5 Dakika sonra 9 bin TL hesabıma geçti.

Maaş aldığı banka kredi çekme açısından öncelikli olsun. Banka yetkilileri ile görüştüğümde, yeni başlayan ve hiç kredi çekmemiş insanlar için 3-5 Bin TL arası verdiklerini söylemişlerdi. Talep ettiğiniz miktar çok zorunlu değilse, öncelikle 5 bin TL gibi bir rakam için başvurun. Çünkü 1700 TL görünen maaş, bankalar için ilk kez kredi çeken tehlikeli kişi olarak nitelendirilecektir.