Çook çook yakın arkadaşım expertiz hizmeti veriyor.
Kaza yaptın.
Sigorta şirketin seni ilgili expertiz dükkanına yönlendiriyor ( bizim elemanın dükkan)
Yapılan kazada alınan hasar misal ön tampon far ve panjur.
Bunu öyle bir hale getiriyorlarki 3 parça değil 8 parça gösteriyorlar.
Senin aracın hasarı 3,000 lira iken sigorta şiketine 8000 tl diyorlar.
Sigorta şirketine giden yeni parça fotoları, yapılan işlemlerin fotoları hep düzmece şekilde hazırlanıyor.
Firma inceliyor 1 saat sonra onay çıkıyor 8,000 lira havale yapılıyor.
3 bin lira masrafa gidiyor.5 bin lira bizim elemanın cebine.
Birde aracına hasar kaydını giydiriyorlar.
İnanılmaz bir kötü sistem söz konusu.Bunu biran önce değiştirmeliler çok kişi deli para kaldırıyor.
Bu anlattıklarınız anca istanbul dışı illerde belki olabilir, istanbulda böyle bir düzen söz konusu değil. 2 tane ticari taksi çalıştırıyoruz, malum istanbul 24 saat trafikte araçlar kaza gibi durumlarda experi arar gideriz adresine bakar eder kazada olunan hasarı işaretler sonrasında ise kendi tamircimizde yaptırırız aracı tamircinin ortalama 1000 TL dediği masraf + 500 tl gibi bir ücret ( ticari taksinin ist yövmiyesi min. günlük 350 Lira ) şeklinde tutar eklenir oda karşı tarafın sigortasından bize ortalama 1 ay sonrasında havale ile gönderilir. Tamirciler ticari taksileri sever havale bekleme derdi yok parasını iş bitince peşin alır. ( danışıklı dövüş diyoruz.)
Sizin bahsetmiş olduğunuz ( arkadaşınızın size anlattığı ) eğer benim aracımda 2000 lira masraf var bende buna ek olarak biraz daha eklemek isterim misal aynaları kırdım. Exper ile anlaşabilirsem eğer ki buda zor bir ihtimal genelde muhattap olmak istemiyorlar. Yoksa exper hiç bir şekilde benim adıma olan ruhsata hiç bir şekilde ödeme alamaz. Aracıma hasar veren kişinin sigorta şirketi aracımın onarım bedelini bana öder, ya da vekalet verirsem eğer, vekalet verdiğim kişinin adına ödenir. Başka kimseye ücret ödenmesi söz konusu dahi değil.