Essahtan Urfa domatese küsmüş babo, neyse ki bu bölümde hiç siyayaset bize müsalat olmadı, sohbet ettik geldik.
Mikrofon Urfa 5. Bölümü ile karşınızda. Bu bölümde çılgın domatesleri sorduk.
https://www.youtube.com/watch?v=cNG8WvSlGWw
Bu videonuza ve arından gelen başka bir videoyu daha izledim.Ancak ben videonun konunun amacının dışında olduğunu düşünüyorum.
Bir kere röportaja başlarken siz birçok çıkarımda bulunmuşsunuz işte döner yesin şunu yapsın bunu yapsın aylık 1500 TL nasıl yetecek ?
Videoyu izliyoruz herkesin borcu var evet ama borç nedenleri yeni bir ev,yeni bir araba vs. yani aslında hepsi mülk edinmek için borca girmişler.Peki bu adamlar her ay bu döner ekmek yiyip asgari ücretle bu borcu nasıl ödüyor onun çıkarımını neden yapmadın video sonunda onu anlayamadım.
Keza bu videoda domates alabilen kimse yok gibi gözüküyor.Ancak diğer videoda çoğu kişi ev,araba vs. satın alıyor 70-80 milyar borç yapıp alım satım yapıyor vs.
Benim bir arkadaşım vardı oralı 2 tae halk otobüsleri vardı ayrıyetten 8 daireleri vardı ancak üstüne başına elbise almazdı parası gitmesin diye.
Tüm bunları geçtim.Matematiğim kötü demişsin buna inandım.Asgari 1500 TL olması,çalışanlara 1500 TL verin demek değildir 3000 de verebilirsin 10000 de bu adamın kalitesine göre değişir ama diyeim ki adam vasıfsız hiçbir iş bilmiyor bu yaşıa kadarda bi meslekte edinmemiş sen ona kafana göre ücret vermede en azından 1500 TL ücreti ver demektir.
Sen sanıyormusun ki 100 kişiden 50 sinin asgari ücrete çalıştığını ?