Basketbolda pazar böyle.
Galibiyet primi futboldaki primin neredeyse 2% i gibi birşey.
Basketbol oazarı avrupada yavaş yavaş hareketlenmeye başlıyor.
İleri zamanlarda bu pazar büyük bir yükselim yaşayacaktır.
Aksine büyümeyecektir.
Avrupa insanı basketbola değil futbola ilgi duyuyor. Tüm dünyanın basketbolda ilgi odağı her zaman NBA oldu ve NBA kalacak. Zaten Avrupa spor ajanslarının da konuya ilgisiz kalması durumu ortaya koyuyor. Sponsorların hepsininde hemen hemen Türk firmaları olduğunu da ele alırsak bu durumu daha net görmüş oluruz.
Euroleague'i güzel bir planlama ile her takım kazanabilir. Yanlış anlamayın başarıyı küçüksemiyorum. Fakat 30 milyon gibi devasa bir bütçe ile bir zahmet o kupa gelsin.
30 milyon Trabzonspor'un transfer bütçesi değil düşünün. Yoksa Real Madrid, Barcelona gibi takımlar zaten gerekli bütçeyi ayırır ve kupayı rahatlıkla alır. Ama 30 milyon 'u 1 milyon getiri için harcamak için deli olmak lazım ki Aziz Yıldırım'da deli zaten

İnat ettiği için sponsorları buldu.
Velhasıl kelam büyük başarı. Mesaj atmamın sebebi sizin kudurun, çekemeyenler anten taksın lafları. Bu başarı hepimizin. Nasıl Galatasaray UEFA'yı Süper Kupa'yı aldığında hep beraber sevinildiyse bu başarıda da sevinildi. Karşılaşmayı özel tutan zaten bir Yunan takımının finalde yenilerek kupayı almak.
Ben bir Galatasaraylı olarak sırf Yunan takımını yenmesi için Fenerbahçe'yi destekledim. Neden? Bir Türk takımının dünyada başarı alması bizim için müthiş bir şey.
Ama biraz gerçekçi olmak lazım. 30 milyon ile şampiyon olmak büyük başarı değil. Sonuçta ortada bir başarı var ama o kadarda abartılacak bir durum yok. 30 milyon 'yu akıllı bir adama ver o da şampiyon yapar. Zaten burada da Obro farkı araya girdi. Blatt'dan da böyle bir hareket bekliyorduk ama o yanlış bir planlama seçti.
İstikrarlı bir başarı sonuçta. Ben gelecek sene Fenerbahçe'nin yine Final Four'a kalacağını düşünüyorum. Tekrardan tebrikler.