BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç bir satırınıza katılmama nedenimi yazayım

Bunu karşılaştırmak için;

"mersinstyle com" bu alanadının 2010-2015 yılları arasında kullanıldığını düşünelim. Düştü, siz satın aldınız.

Yeni mersinstyle1 com alan adını satın alıp aynı host, aynı tema, aynı içerik (noktasından virgülüne her şey aynı) sitesini eskiden kayıt edilmiş "mersinstyle com" ile kıyaslamanız gerekmektedir.

Eskiden kullanılan alanadının elbet internette backlinkleri olabilir.

O domain temiz olsaydı zaten bunu düşürmezdi.

Kaldı ki Google yeni sitelere oldukça avantaj sağlamaktadır.

Yeni bir domaini arama motorlarının istediklerini dikkate alıp içerikleri buna göre eklediğiniz zaman bakın kaçıncı sayfadan giriş yapıyorsunuz.

Not: Elinizde domain 5 yıldır var ve host yok.

Bu domain yine eski değildir.

Domain+hosting olan siteler arama motoru gözünde eskidir.
Olayı şöyle açıklayayım, bahsettiğim domain bir e ticaret domaini. Yani 2010-2015 yılları arasında e ticaret sitesi olarak kullanılmış. Haliyle bir çok firma rehberi vb sitelerde backlinkleri mevcut. Anladığım kadarı ile firma kapanınca domain 2015 sonlarına doğru boşa düşmüş ve geçen ay ben kayıt ettim.

Bu domaine 4-5 kopya içerik ile konu girdim ve bıraktım öyle.

########

Yeni aynı sektörde 4 ay önce kayıt ettiğim ssl, türkiye lokasyon, seo uyumlu tema, amp, premium eklentiler vs profesyonel bir site kurdum. 100'e yakın özgün içerik girdim ve bu özgün içeriklere yorumlar geldi.

4 Aylık site en fazla 28 sıraya kadar yükseldi. Yeni kayıt ettiğim ve eskiden kullanılmış olan site 24-27 sıralarda dolanıyor.

x sokakta 5 yıl döner satan bir firma var ve bu firma dükkanı kapatıyor. Aradan 1 sene geçiyor aynı noktada aynı isim ile başkası dönerci dükkanı açıyor. Hal böyle olunca civardaki esnaflar tekrar hızlıca bu yerden alışveriş yapma başlıyor.

Size gore saçma gelebilir ama benim çalışmalarımda eski domin ya tesadüfen yada başka etkenler yüzünden daha etkili.