Tamamen sanayi işi... Ticari kandırmacalar. Sadece göz kuruluğunuzu giderecek bazı destekler alabilirsiniz, gerisi hikaye. Onu da yapmanın en güzel yolu her 1 saatte 5 veya 1 dk gözleri kapatarak dinlendirmek. Birkaç saat bu şekilde devam ediyorsanız, 2-3 seferde bir parmak uçlarınızla gözleriniz kapalı, göz kapakları üzerine çok hafif baskılar uygulayabilirsiniz.
Burada pc veya tv ekranlarının tek zararı, göz kırpma sayınızı azaltmaları, göz odaklanma süresinin uzaması sebebiyle göz kırpmanın azalması ve böyece de gözün kendini yağlama işleminin azalması oluyor. Böylece göz kuruluğu, gözde batma, kuruluğa bağlı tahriş, tahrişe bağülı diğer sorunlar oluyor. Göz kendini yağlayabildiği sürece sorun yok. Kendini yağlaması için saatte bir 10 dk kapatın, dinlendirin. Kısa ve etkili doğal yöntem. Vücudun içindeki dengeyi koruyun.
Uzman mıyım? Hayır, uzmanı dinledim sadece. Yapıyor muyum? Mümkün mertebe yapmaya çalışıyorum. Günde asgari 12 saat pc başındayım. Yaşım 43. Gençken sizler gibi 2 gün de kalkmadığım oluyordu, şimdi daha çabuk yoruluyorum. Bu tempoda, bu dediğim yöntemi zaman zaman uygulamaya çalışarak gidiyorum. Onun için de tavsiye ediyorum.