10-11 yıldır r10dayım. Bu kadar yılda bu forumla ilgili edindiğim en büyük tecrübe şu oldu;
R10dan herhangi bir tasarımcıyla kesinlikle çalışmamalıyım.

Forumda 20-30 liraya iş yaptırmak isteyenler olduğu gibi 4-5 bin liraya iş yaptırmak isteyenlerde var.
İsim vermek istemiyorum bu forumda bol referansı olan, 3-4 tasarımcıyla çalıştık daha önce. Çalıştığımız rakamlarda minimumu 1500 TL idi, 5000 Tl ye kadar çıkan oldu.
Adamın referanslarına, konusuna gelen yorumlarına güvenip iş veriyorsun.

En geç 30 güne biter diye garanti veriyor. Bak diyorsun projeyi aktif etmemiz lazım aksamaz değil mi ? Yok diyor kesinlikle olmaz. 30. gün yaklaştıkça kıvranmaya başlıyor. İşin yarısını yapmış daha kalan yarısı ortada yok. 30 günde bitecek iş hataları düzeltme vs bitene kadar 90 günde yarım yamalak bitiyor. Sonra lanet olsun diyip peşinden koşmuyorsun daha fazla.

Ben farklı kişilerle olan 3-4 iş tecrübem sonunda r10 üzerinden hiçbir şekilde tasarım işi vermiyorum artık. Benim gibi çok kişi olduğunuda biliyorum.
Bu sadece r10 özelinde bir sorun değil. Tasarım yapan arkadaşların %90 ı bu şekilde maalesef. Ne işi düzgün yapıyorlar ne verilen sözü tutuyorlar. Aldığı işi zamanında teslim etmek yerine para hırsı yüzünden altından kalkamayacağı kadar çok iş alıyor sonra durum ortada.
Bu yüzden bir tane adam alıp maaşla ofisten çalıştırmak en mantıklısı, en azından senin işini yaparken başka işleride kaçırmıyım diyerek araya başka işler alma şansı olmuyor.

Ek olarak fiyatlandırma konusunda düşüş olması çok normal, şuan ülkemizde resmen tasarımcı enflasyonu var. Bir işi yapan kişi sayısı olması gerekenin çok üstünde olunca doğal olarak fiyatlar düşer.