@gokhankoclar merhaba , 2 aydır küçüklükte olan bir sakatlık yüzünden boynumun sol tarafına kök hücre tedavisi uygulanıyor. Doktor spor yapmamda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Aksine boynum sürekli önde olduğu için dik durmaya çalış sırt bel omuz çalış dedi. Elazığ da okuyorum haliyle spor salonunda ki hocalar standart programları yazıp yolluyorlar.
Eskide göre boyun ağrılarım yok fakat bel boşluğum aşırı şekilde önde.
Göğüslerde yağlanma mevcut ( en çok dert ettiğim nokta çünkü tshirt giyemiyorum neredeyse kadın göğüsü gibi durduğu için.) Eylülde 98 kiloyken şuan 81 kiloyum. 1 ay boyunca ağırlık altına girdim fakat çok hafif olarak.
Acaba bana uygun program yazmanız mümkün mü müsaitseniz?
Öncelikle geçmiş olsun, şunu söylemem gerekir ki senin dikkat etmen gereken nokta beslenmen. Programlara şuan için çok takılma çünkü giriş seviyesinde ki bir sporcu için minör ve delta grubu nu çalıştıracak programlar yazılmaz. Senin şuanda genel hatlarıyla büyük kas gruplarına yüzeysel bir çalışma yapman yeterli olacaktır. Mesela pull down,testere gibi hareketler ilk etapta olması gereken hareketlerdir. Sadece genelde spor salonlarında verilmeyen hareketlerden birisi ters mekiktir. Ters mekik ile belin ve sırtın için gerekli olan gücü yakalayabilirsin. Çok spesifik bir programa şuan için gerek yok.
Gögüğ yağlanmasından bahsedecek olursak, tarifinize göre 81 kg bi insan için göğüs büyüklüğü biraz fazla gibi. Umarım jinekomasti probleminiz yoktur. Özellikle kahverengi kısımda büyüme ve uçlanma varsa, elinizle sıktığınıza normalden daha çok acıyorsa rahatsızlık olma sebebi yüksektir. Bunun için doktora bir gözükmenizi tavsiye ederim. Şayet sadece bir yağlanma ise diyet ile birlikte en fazla 1-2 ay içerisinde toparlanma gerçekleşecektir