konuyu farklı yerlere çekmeye çalışmayın.
benim verdiğim örnekte ticaret yapan iki firma (ya da site) vardı siz ücretsiz yayın yapan bir siteyi örnek göstererek benim söylediğimi değersizleştirmeye çalıştınız. Başkasının konusunu da birleştirdiniz aha tamam siyaseten ben kazandım. yazdığını uzun yazıyı okumadan cevap vereyim.
Bakın wikipedia yı bende en az sizin kadar kullanıyorum github benim çok ciddi bir işimi çözdü bunlara laf ettiğimi gördünüz mü mesajımda.
Son olarak wikipedia vergi yüzünden kapanmadı, devlet bu konuda haklı mı diye soracak olursan az bile yapmış derim.
Konuyu farklı bir noktaya çalışma amacım yok.
Sizde paypalla ilgili zaten alıntıladığım mesajınızda durumu net tespit etmişsiniz;
Paypal , Bddk'nın emirlerine uyarak faaliyete geçerse aynı paypal olmaz demişsiniz katılıyorum bu konuda size.
Benim diğer hamleleri de dahil etme sebebim nedense hep yanlışları yapan bu şirketlerin,firmaların oluşu ülke olarak bizim hep haklı olmamız ve hep haklı olmamıza rağmen (!) tek mağdurun toplumumuzun olması ne kadar garip.
Vikipedi hamlesinin siyasi olarak bize ne kadar prestij kaybettirdiğinin farkında olsanız nasıl kapatırsınız nasıl yanlış bir fikre karşı böyle yanlış sonuç çıkartan hamle yaparsınız diye siz benden daha çok eleştirirdiniz.
İşte bunlar hep politika bilmememizden kaynaklanıyor.
Sizle ilgili kötü,yanlış bir itham varsa bir site üzerinde. Sen o siteyi kendi toplumunun gözünü kapatarak haksız çıkartamazsın,aksini kanıtlayamazsın.
Sen o içeriği değiştiremiyorsan site üzerinde serbest denetimde siyasi olarak çıkarcı bir yönetim örgütlenmesi senin o ithamı değiştirmene engel oluyorsa iyi düşüneceksin diyeceksin ki ben nasıl doğru bir hamle yaparsam tüm dünya insanlarının gözünde haklı olurum bu bilginin yalan olduğunu kanıtlarım.
Video hazırlayacaksın, raporlar hazırlayacaksın senle ilgili ithamın karşılığında;
Bu terör örgütünün saldırılarından dolayı kaybettiğimiz polislerimiz,askerlerimiz,sivil vatandaşlarımız diye.
Terör saldırılarının görüntülerini de videoya katacaksın bu da uğradığımız alçak ve kanlı saldırılar diye.
En az 7 dilde hazırlatacaksın bu videoyu sesli,yazılı her dilde oluşturarak.
Videonun sonuna sende insanlık için kaybettiğimiz bu insanlarımızın sevdikleri,yakınlarının vicdanlarının terörist muammelesi görmemesi için bu videoyu sevdiklerine izlet ve vikipedi üzerinde bu sayfa üzerinle bu üzücü ithamı değiştirmek için düzenleme,şikayet talebinde bulun gibi.
Bunu tüm internetteki resmi hesaplarından paylaşacaksın. Televizyon kanallarında kamu reklamı olarak oynatacaksın. (Tabiki psikoloji ve toplumsal sağlık durumu için gerekli analizler yapılarak patlamalarla ilgili videolar eklenmeyebilir sadece 1-2 fotoğraf eklenebilir insanlarımızın aynı Abd ve Ab toplumları gibi nasıl terör saldırılarına uğradıklarını gösterebilmek için , aynı zamanda saldırılarda hayatlarını kaybeden insanlarımızın isimleri ve fotoğrafları da paylaşılmayak sadece sayı olarak bilgi verilirse onlarında yakınları tekrardan göz önünde hedef haline getirilmemiş olur bu da düşünebilir)
Yetmedi mi Google Adsense'e siyasi amaçla verdiğin reklam gibi bunun içinde reklam vereceksin.
Diyelim ki Abd bunu engelleyecek Google'a reklam veremiyorsun, senin twitter'ını algoritma ile yönlendiriyor sayfana girilmediği sürece göstermiyor veya yabancılar göremiyor illa profiline girilmesi gerekiyor.
O zaman Tüm Ab ve Abd'deki insanlarına sesleneceksin parti farketmeksizin tüm vatandaşlarımız güzellikle bunu çevrenizdeki yabancı insanlarla beraber izleyin izletin diyeceksin. İnan elin avrupalısı , abdlisi bir küfür edecek ki wikipedia'ya wikipedia sayfayı düzenleyecek üstüne ana sayfasında özür bildirisi yayınlayacak.
Biri size bir ithamda bulunuyorken siz gözünüzü kulağınızı kapatarak onu haksız çıkartamazsınız aksine ülkemizle ilgili araştırma yapmayan ve yaşamayan insanlar yanlış şeyler düşünür.
Alıntı yaptığım mesajda ikinci paragrafımdaki kapatılan platformları siz bunların da kapatılmasını destekliyorsunuz demek için eklemedim. Tüm dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan devletlerle bu kadar sitenin bir sorunu olmayıpta sadece bizle olması durumunda acaba sıkıntı bizde mi yoksa 6-7 farklı şirkette mi diye sormalıyız diye düşündüğümden yazdım.
Gittikçe komünistleşiyoruz kimse farkında değil.