1. Rahmani Rüya : Genelde sabaha karşı görülür ve ayırt edilir. Allah istediğine istediği kadarını gösterir. Peygamberimiz Hz.Yusuf'un mucizesi rüyaydı.

2. Şeytani Rüya : Sol tarafınıza yattığınızda genelde görülür ve insanın kafasını karıştırmak için şeytanın içinize soktuğu vesveseden çıkar.

3. Bilinçaltı Rüya : Günlük yaşadığınız olaylardan sonra benzerlerini yaşamanızdan kaynaklanır.

Şimdi gelelim rüyaya. Baştan hata yaptığın şey rüya herkese anlatılmaz. Bazı olayların anlatılmayacağı gibi. Rüyayı neye yorarsan beynin onu yapmaya zorlayacaktır seni.

Allah rüyanı hayırlı eylesin. Benzeri bir rüya bende gördüğüm için yazıyorum. Namaz kılamadığım için Allah'a c.c. dua ettim (kadir gecesiydi) sonra kendimi ölmüş şekilde gördüm, tabuttan kalkıyorum melekler etrafımda sonrasında beni geri gönderdin daha bir dünya namaz borcum var diyorum ama bana gülüyorlar (suret yok). Ardından uyanıyorum ama yine günlük yaşantıya devam (Ramazan ayında bile namaz kılmadım öyle düşün). Ramazan ayının son gecesi camide aynen şöyle bir dua ettim; "Allah'ım, gördüğüm rüya işe yaramadı, namaz kılmaya yine başlayamadım. Senden yardım istiyorum, namaza başlamazsam sonum iyi değil onu da biliyorum" yanlış hatırlayabilirim bir iki gece sonrası da olabilir başımdan rüya olmayan birşey geçti (kesinlikle burada anlatmam) ve ben o korkuyla tövbe ettim ve namaza başladım.

Bu son söyleyeceğim senin rüyanın tabiri değildir bunu bilesin, başımdan geçen olayla bağdaştırıyorum; Namaz kılman için bir fırsat verilmiş sana, sende kılmaya başlamazsan yada kılıyor da kazalarını bırakıyorsan bence hemen hizaya gir. Yok girmezsen ve benim başımdan geçen bir olay geçerse başından mutlaka ben aklına gelirim. Başlayınca özelden yaz bana olayı anlatırım.

Allah sana sıhhat versin, ömrünü uzun yaşlılığını kısa etsin.