pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi güzel hoşta vikipedi için bile vergisini versin diyen önemli düzeyde görevliler var

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:34:29 -->-> Daha önceki mesaj 20:32:01 --

Şu durumda bile paypalı savunabiliyorlar ne demek arkadaşlar?

Sırf siyasi düşüncesinden dolayı her türlü hamleyi destekleyenlere ne diyeceğiz?

Youtube engelleniyor. Helal olsun.
Twitter engelleniyor.Helal olsun.
Github engelleniyor.Helal olsun.
Paypal engelleniyor. Helal olsun.
Vikipedi engelleniyor. Helal olsun.

Youtube mu kaybediyor sizce? Twitter mı kaybediyor? Github veya paypal çok şey mi kaybediyor Türkiye'de olmayınca? Veya Vikipedi?

Kaybeden hep toplum. Youtube zaten Amerika kökenli bir şirket. En büyük gelirini Amerika'da sağlıyor.Twitter'da öyle.Paypal'da öyle. Bizim ülkemiz olmayınca bu şirketlere bir şey mi oluyor?

100 milyon dolar değilde 90 milyon dolar kazansın (farzı misal)

Sizce bizim eksikliğimizde %10 gelir kaybı yaşamışlar mıdır? Diyelim ki yaşadılar 100 milyon dolar değilde 90 milyon dolar kâr yaptılar ne kaybedecekler ne kaybetmiş olurlar? Fakat toplumdan biri için aynı şey geçerli mi? Paypalla iş yapan biri için? (Ki ben yapmıyorum paypal kullanmıyordum zaten tarafsız bir şekilde yazıyorum)

Şimdi şunu diyebilirsiniz bazısı vergi vermiyordu. O zaman yapacağın şey adamın gırtlağına çöküp vergini burada ver demek değil. İyi olacaksın iyi davranacaksın adam seni tercih etsin. Sende sonra kazancını sağlamaya çalışacaksın. Bu şirketler Amerika'da kurulmalarına rağmen dönem dönem cinlikler yaparak merkezlerini değiştiriyorlar en uygun vergi ve imkanları sağlayan ülkeleri şirket merkezi olarak seçiyorlar kendilerine.

Yatırımını yapacaksın bir bölgeyi hazırlayacaksın internet alt yapısından, bürokratik alt yapıya kadar diyeceksin ki Youtube kardeşim, Paypal kardeşim gel sana en düşük giderlerle güzel bölgede güzel ofis,veri merkezi imkanı sağlıyorum devlet destekli. Adam diyecek ovv Turkey i love you deyip gelecek.

Oger'e, Cengiz'e tanıdığın imkanların %10'ununu bu şirketlere tanısan dünyanın en ferah ülkesi olursun. Cengiz'e devlet garantisi veriyoruz 20 milyar dolarlık projeyi batırıp kredisini ödeyemezse hazine deutsch banka olan kredisini ödeyecek diye. Elin adamı en azından onuda istemiyor bana engel olma yeter diyor. Bu hazine garantisi nasıl bir şey biliyor musunuz?

Bu garantiyi bu forumdan cebinde 1 TL parası olan birine verelim. Bu adam gitsin desin bir bankaya bak benim elimde böyle resmi belge var senden kredi çekmek istiyorum 10 milyar lira. Banka bakıyor ovv bu adam 10 milyar lira istiyor ödeyemezsede DEVLETİ ödeyecekmiş ver krediyi verr diyor.

Şuan kaç köprünün bedeli hazineden ödeniyor. Üstelik köprü kullanılamıyorda. Şaka gibi. Başka hangi ülkede devlet şirketlere vergi ödüyor anlamak güç.

Rahatsız,sinir ettiğiniz ama birbirinize muhtaç olduğunuz bir arkadaşınız size kafa atsa onu rahatsız etmeyi bırakıp istediğini yapar mısınız? Hayır aksine sizde ona kafa atmaya çalışırsınız veya tamamen irtibatı koparırsınız. Zoraki olarak böyle bir durumda barışsanda o dostluk kalıcı ve verimli olmaz.

İşin bir de psikolojik tarafı var.

Sen ülkende youtube,o bu şu hepsini yasakladığında ve bununla övündüğünde haliyle Abd siyasetçileri sevinçle avuçlarını kaşıyor hadi biraz daha imajını zedelede sana demokrasi getirelim diye. Saddam kendisini toplumu için feda edebilecek cesarete sahip olup istifa etseydi 1 milyon Iraklı ölmezdi.

Aynı şekilde Esad'da toplumu için istifa edebilecek cesarete sahip olsaydı binlerce insan ölmezdi.
Bak işte tam da söylediğim buydu. Saptırmışsın konuyu ne güzel. Neyse devam edin böyle.