Çok meraklı olduğum bir konu o yüzden birkaç şey sormak istiyorum:
- Eğitim süresi toplam kaç gün, kaç saat?
- Başlangıç eğitiminden sonra daha ileri eğitimlerinizin içerikleri, fiyatı ve süresi nasıl?
- Temelleri öğrendikten sonra kendi ekipmanlarımızla bu spora devam etmek istesek ne kadarlık bir ekipman bütçesi gerekir?
- İstanbul çevresinde nerelerde bu faaliyet gerçekleştirilebilir?
- Gerekli boy/kilo oranı nedir ?
Eğitim süresi 2 haftadır ve bunun 1 haftası teori,malzemeyi tanıma vs. eğitimleridir.Diğer haftası iste yer çalışmaları ve uçuşlara kalan süredir.
P1-P2 Başlangıç eğitiminden sonra P3 Orta Seviye Pilot eğitimi kursumuz vardır.P3 eğitiminde SIV (acil durum eğitimi) verilir.Yelken uçuşu eğitimi verilir.Temel termik eğitimleri verilir.Eğitim süresi 1 aydır.Bu süre boyunca hava koşullarına göre farklı illere gidilebilmektedir.Genelde fethiyede yapılır.
Kendi ekipmanınızı almak isterseniz 10bin lira civarı full takım toplayabilirsiniz.Bütün masraf budur kanatların 10-12 sene civarı bir ömrü vardır.
İstanbulda sazlıbosna,karaburun,ormanlı gibi alanlar bulunmaktadır.Ayrıca tekirdağ uçmakdere güzel bir tepedir.
Boy kilo oranı değil sadece kilo limitleri vardır.Minimum 45 kilo maksimum 106 kilodur.
Saygılarımla