Arkadaşlar çok yakın bir arkadaşım ufak Pc Teknik servis ve pc ürünleri ve ayrıca telefon ürünleri satacağı bir dükkan açacak..
Dükkan ortalam 10 15 mt kare olacak..
Bu dükkan için yazarkasa pos mecbur mu?
Muhasebeci vs sizce ilk bu açılış için neler yapılması gerekli? ve ne kadar tutuyor fiyat olarak..
Birde iş yerini açıp 2 3 ay sonra yapsa bu işlemleri sorun olur mu ??
Tecrübesi olanlar duyanlar illaki vardır diye düşündüğüm için açmak istedim.
Perakende satış olacaksa yani ürün dükkanın içinde duracak ve canlı satış olacaksa yazar kasa zorunlu. Sadece internetten satış yapılacaksa yazarkasa zorunluluğu yok fatura kesebilirsiniz. İlk önce yapacağınız muhasebeciyle anlaşmak olmalı o zaten size anlatır ilk etapta açılış masrafları için 1000 tl gider ortalama. Fakat sonrası ruhsat esnaf kefalet kaydı vs o da 1500 tl tutar ortalama. Vergi levhası zorunludur, vergi levhasız hiçbir iş yapamazsınız yazarkasa alamazsınız fatura bastıramazsınız vs. sadece dükkan ruhsatını almak için geciktirebilirsiniz zabıta gelene kadar , zabıta gelince alacaz vs derseniz 1 hafta süre tanınıyo başvuru için başvurunuzu yaparsınız ruhsat için, birçok gibi ruhsatı ilk etapta almaz zabıta gelene kadar. Bağkur işyeri açılışıyla başlar ben istemiyorum diye birşey yok zorunlu kayıt oluyorsunuz, fakat dediğiniz gibi emekli bir tanıdık anne baba üzerine dükkanı açarsanız bağkurdan muaf olunur. bağkuru ödemek zorunda değilsiniz fakat sürekli borç yazar.
Bizde benzer iş yapıyoruz çok küçük kirası çok uygun bir dükkanın bile aylık minimum masrafı 1000 lira civarıdır bağkur, kira, stopaj, muhasebeci, vergiler, internet, elektrik vs. Başka sorularınız varsa cevaplayabilirim. Kolay gelsin...