by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,



Ben de 6 aydır spor salonuna gidiyorum. Başlamadan önce 95 kiloydum. İlk 3 ay kardiyo ağırlıklı çalışarak 15 kilo verdim. Şu anda 80 kiloyum, boy: 178. Son 3 ay ise, ağırlık antremanlarına ağırlık vererek programımı değiştirdim.



Soru 1; Spor öncesi Bcaa, spor sonrası da whey protein desteği alıyorum. Bcaa salondaki performansımı gözle görülür derecede arttırıyor. Bu şekilde devam etmeli miyim?



Soru 2; Akşam yemeğimi spordan 1 saat önce yiyip öyle salona gidiyorum. Spordan sonra whey aldıktan sonra sabaha kadar yemek yok. Yoksa akşam yemeğini spordan sonraya mı bıraksam?



Soru 3; Tam emin değilim doktora gitmedim ama jinekomasti var gibi düşünüyorum. Çok ileri boyutta değil, göğüs çalışarak bu durum giderilebilir mi? Yoksa ameliyat şart mı?



Soru 4; Kas kütlesi kazanmak için, az tekrar çok ağırlık mı? yoksa çok tekrar az ağırlık mı daha etkilidir?



Soru 5; Her vücudun belli bir maksimum kas seviyesi olduğu, ve çalışarak o seviyeye ulaşıldığında kas gelişiminin de durma noktasına geldiği söylentileri var, bu doğru mu?



Sorularım bu kadar


1- Beslenme tarzına bağlı olarak bcaa yı antrenman esnasında ve sabah kalktığında whey ile karıştırarak içmeni tavsiye ederim.

2- şayet kilo vermek istiyorsan antrenman öncesinde yemeni tavsiye ederim. Eğer kütle kazanmak istiyorsan antrenman sonrasın da ek olarak 1 öğün daha yiyebilirsin

3- jinekomasti değildir o. Hafif uçlanma olduğunda öyle sanılıyor genelde ama yağlanmadan kaynaklıdır. Şayet yüksek dozda anabolizan kullanmıyorsan jinekomastiye yakalanma riskin yağlanmaya göre çok çok daha azdır

4- kas kütlesi için tekrar sayısı değil beslenme önemlidir. Hiç bir zaman tekrar saymadım saymam da. Büyüyeceksem çok yerim küçüleceksem az

5- %100 genetik. Vücut durmaz ama bi noktadan sonra ilerlemen 7-8 seneleri alabilir