1 haftalık yeni bir sistem kurdum. i7 7700k, Asus Strix z270e anakart, gtx 1070 g1 gaming ekran kartından oluşmakta. Kasa olarak Gigabyte if-333 700w kullandım. Ön tarafında 120 mm'lik fan bulunmakta ve Thermaltake Water 3.0 Performer su soğutucu aldım.
Problemim şöyle, render almak için sistemi kurdum, Adobe'den render alırken CPU sıcaklığım 90 dereceye çıktı. Yabancı sitelerde baktığımda 70-75 derece gördüklerini fark edince kapattım. Kasayı açıp tekrar kontrol ettim. Sistem dediğim gibi 1 haftalık bir sistem, anakart içinden çıkan "cpu installation tool" plastiğini işlemciyle takmıştım. Onu çıkardım, bir mercimek kadar da termal macun ekledim işlemci üzerine.
Şimdi HW Monitör ve Core Temp programlarından kontrol ediyorum, sistem boşta çalışırken 33 derece iken coreler birden 40-43 oluyor yani saniyeyle birlikte şöyle değişiyor Coreler 33-42-34-38-33-39 böyle durmadan dalgalanıyor. Tam yük verdiğimde 80 dereceyi geçiyor.
Su soğutucumun çok iyi olmadığının farkındayım ama ben bir tık hava soğutmaya göre daha iyi olacağını düşünüyordum. Sizce de bir aksaklık yok mu?
Konuyu hortlatıyorum hocam ama 7700K'nın kronik sorunu maalesef bu.
Bende Asus Strix 270E Gaming + 7700K kullanıyorum ve aynı sorunu yaşıyorum.
Nepton 280L üst düzey soğutucum olmasına rağmen forum sitelerinde bu işlemcinin ısı değeri ile ilgili bir sövmedikleri kaldı.
Ani dalgalanmalar çok yapıyor birden 20 derece bile fırlıyor enteresan.