onrd3mr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Estetik Ayakkabı kelimesinde reklam verilmesini yasaklatabileceğinizi düşünüyorsunuz.

Siz de yazmışsınız, Spor Ayakkabısı da marka tescilli. Hadi o marka tescili sahibi arkadaş çıksın ve spor ayakkabı kelimesinde satışı , reklam vermeyi yasak hale getirsin,

Düşüncesi bile komik, bu Almanların istiklal marşı patenti almasına benziyor
http://www.gazetevatan.com/almanlar-...344016-gundem/

Sizde biliyorsunuz ki estetik ayakkabı, nubuk ayakkabı, keten ayakkabı, spor ayakkabı kelimeleri hepsi jenerik bir marka değil,

nike ayakkabı kelimesine reklam vermenin yasak olmasını söylemişsiniz. Hangi insan bedavaya reklamı kabul etmez, Nike ayakkabı kelimesine isterseniz tbm 500 tl reklam verin, tüm dünyada 1. sıraya gelin, 1. sırada açılan sitede satış yapabilmek için ya nike ayakkabı satacaksınız, ya da sahte nike ayakkabı satacaksınız, ki 2. durumda nike size hayal edemeyeceğiniz davalar açar, hee yok ben nike ayakkabı diye insanları soktuğum sitede adidas ayakkabı satarım diyorsanız, e ticaret dönüşü 0.00000001 olursa öpüp de başınıza koyun.
Komik olan olay hakkında 5 tane emsal niteliğinde mahkeme kararı gösterebilirim. Bknz : adwords marka ihlali

Daha önce yurt dışında marka sahipleri kendi kelimesinde (içlerinden bir kaç tanesi jenerik) adwords'a reklam veren firmalara ve google'a tazminat davası açıp kazanmış.

İsterdeniz sahibindenaraba.com.tr'yi alıp sahibinden kelimesinde TBM 500 TL'ye reklam verin ve sahibinden.com 'u 1 ay sonra mahkeme kağıdını kapınızda görün.

Benim merak ettiğim Türkiye'de emsal niteliğinde bir karar bulamadım.