Selam arkadaşlar,

sitelerimdeki nameserver ayarları ns1.siteadi.com ns2.siteadi.com şeklinde. Daha önce çalıştığım hosting firmasından yeni bir IP aldığımda yada başka bir servera taşıdığımda godaddy'den girip kolayca namserver IP adresini değiştirebiliyordum. Şimdi ne yaptıysam hiç bir şekilde NAMESEVER IP değiştirme alanını bulamıyorum.

Yeni IP'im ile yeni bir özel namaserver ekleyim diyorum ns3.siteadi.com ns4.siteadi.com şeklinde sonra ns1 ve ns2'yi silip bunların adını da o şekilde değiştirim diye düşünüyorum ama olmuyor. Nasıl olacak bi acil yardım ederseniz memnun olurum. E-mail atacaktım e-mail de gönderilmiyormuş artık sanırım sadece telefon desteği diyor o da mesai saatleri içinde. Sanki önceden hostingim gogaddy'de imiş gibi, şimdi ne zaman dns ayarlarını açsam:

Kayıtlar
Ad sunucularınız bizim tarafımızdan yönetilmediği için DNS bilgilerinizi görüntüleyemiyoruz.

diye tepede de uyarı çıkıyor. Ondan kaynaklı mı anlamadım.

Yeni nameserver eklemek istediğimde ise aldığım uyarı:

Kayıtlı bir ad sunucusu girmelisiniz.
Bir ya da daha fazla geçersiz ad sunucusu.

Bu arada yeni serverimda Cpanel değil, VestaCP kullanıyorum, orada yapmam gereken eksik birşey mi var bilemiyorum ama aldığım hatalar bunlar. Şimdi yeni bir IP adresine geçtim eski server kapanacak sonra ayıkla pirincin taşını. Bi el atalım lütfen. şimdiden teşekkürler