konmaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba,

Wordpress'in veritabanı yapısı itibariyle tüm postlar tek bir tabloda toplanıyor...

Yani siz yazı eklediğinizde de, etiket eklediğinizde de, sayfa eklediğinizde de, resim eklediğinizde de ve daha saymadığım birçok ek varyasyon eklediğimizde, tüm bu varyasyonların içeriklerini post tablosuna eklemekte...

Aslında bu tarz kullanım oldukça mantıklı da olmakta (bu sayede çoklu dil vb. birçok işlevi çok daha rahat yapılabilmeyi sağlıyor)...

İçerik paylaşım siteleri için tek bir yazı paylaştığınızda onlarca sayfanızın indexlenmesi gibi bir durum söz konusu oluyor.

Sizin sorununuzun çözümüne gelecek olursak...

Anladığım kadarıyla daha önceki sistemde url yapınızda id olarak eklenmiş vaziyette...

eğer böyle bir durum söz konusu ise panelden içerik eklerken önceki url yapınıza göre linki düzenleme erkiniz bulunmakta...

toplu bir şekilde taşıma içinse daha önceki veri tabanı yapısı, varsa yedek yapısı bilmek gerekiyor ve wordpress'e uyarlanmış halini düzenlemek gerekiyor (uzu iş eğer daha önce yapılmış hali yoksa)

diğer yandan wordpress bot ile içeriklerinizi daha önceki sistemden yeni sisteme url yapısı dahil olmak üzere aktarabilirsiniz.

Anladığım kadarıyla daha önceki sistemde url yapınızda id olarak eklenmiş vaziyette...
"Evet DLE script de ID numara bazlıdır."

eğer böyle bir durum söz konusu ise panelden içerik eklerken önceki url yapınıza göre linki düzenleme erkiniz bulunmakta...
"bu kategoriye soru olarak sordum ve çözümü ayarlar kalıcı bağlantılarda özel alana girmem gerektiğini belirttiler. Ve bire bir link yapısı DLE script'in oldun.
Böylece bu sorunu böyle çözdüm.

/%category%/%post_id%-%postname%.html

bir arkadaşa bot yazdırdım. Olmadı. DLE script'in veri tabanından bilgileri çekiyor. Wordpress e kayıt sırasında sıkıntı yaşattı. Konu, resim, etiket için hep ID verdiğinden ötürü olmadı.

Mesela DLE script deki bir konu 1 ID yer işgal ederken, Wordpress de 4-6 ID yi istihap ediyor.

Bu da önceki mesajlarımda belirttiğim gibi 600 ID'li konular bana wordpress de 1200 link olarak karşıma çıkıyor. Hem link sayısı artıyor hemde elle taşıdığım konular bu seferde ID leri birbirine giriyor. Bu durum bayağı sıkıntı oldu bana .