Googlenin işine akıl sır ermez hocam, ne desek yalan olur yani. Kullanıcının ilgisini birden fazla reklam çekmiş olabilir. Birden fazla reklama 24 saat içinde aynı ipten tıklamış olabilir. Trafik kaynaklarınızın çoğunluğu sosyal medya hesabından olabilir, adam sitenizi googleden aratarak bulmuyordur mesela. Bunlar önemli detaylar. Ama daha önceden %20 seyreden kesinti aniden %40 a çıktıysa o ayda bir problem olmuş demektir. Kesin ve net sebebini biliyorum dersem yalan olur. Önlem olarak sitenizin trafiklerini izleyebilirsiniz. Eğer size yabancı gelen bir trafik varsa engelleyebilirsiniz. Bazı link kısaltma servislerini kullanarak sitenize para kazanmak için bot atıyor olabilirler örneğin. Benim başıma geldi. Adam benim sitemdeki bir konunun linkini bir kısaltma servisi (ouo) kullanarak kısaltmış ve ouo daki hesabından para kazanmak için bot atmış kısalttığı linke. Konuya bir bakıyorum 600 kişi okuyor. Konunun bulunduğu katagoride günlük 300-400 tekil hiti olan katagori yani websitemdeki en dandik katagori. Giren kişileri izlediğimde genellikle çinden vs. geliyordu ve reflink olarakta kısalttığı linkten geliyordu ve engelledim. Bu tür şeyler kazançlarınıza kötü etki edebilir. Googlenin bu tür davranışlara nasıl bir tutum sergilediğini bilemeyiz.