bu kanıya nerden vardığınızı gerçekten çok merak ettim.
wordpress php tabanlı değil mi?
spagetti kod yazmak daha stabil ise neden php frameworkler var?
en popüler ve en çok kullanılan fw laravel iken neden büyük projelere laravel ile girmeyin, sıkıntı yaşarsınız -son sürümde biderildi sanırım- diye bas bağırıyor millet?
envato grubu siteleri wp alt yapısını kullanmıyor mu?
hadi onu geçtim, sözcü gazetesi wp kullanmıyor mu?
kitapyurdu opencart değil mi?
tdk joomla kullanmıyor mu?
yapılıp yapılamayacağı tamamen kişinin bilgi ve birikimine bağlıdır. evet söz konusu siteyi wordpress, joomla, drupal veya symfony fw ile hazırlayabilirim, hiç sorun olmadan hemde. ama sorun şu ki, 200 liraya wp tema yaptırı, bu temayla da istediğim gibi bir site kurarım algısı oluşmuş insanımızda.
wp'yi sadece seo yönü biraz daha güçlü, yönetim paneli basit, kullanması kolay ve zengin eklenti desteği yüzünden tercih ediyorum. bu sebeple örnek site ile aynı fonksiyonellikte wordpress tabanlı bir site istiyorum derseniz işte o zaman işin rengi değişir. 30 gün termin, 3000 tl bütçeniz varsa wp hazırlayım sitenizi.[/QUOTE]
Evet php ile yazılmış bir uygulama
Yapacağınız işi kolaylaştırmak için. Sadece PHP için geçerli bir durum değil bu diğer web ve masa üstü programlamalar için de hazır bir çok kütüphane var
Bahsettiğiniz web siteleri 500 tl mi yatırıyor diye düşünüyorsunuz. Örneğin Türkiye Atom Enerjisi de Joomla kullanıyor.
Ben WP ile siteyi yapamazsınız diye bir kelime kullanmadım. Sıfırdan kendi istediğiniz gibi yaptırabilirsiniz. Bence daha mantıklı. Ne kadar çok kod. O kadar çok hata prensibini her zaman savunuyorum. Wordpress sürekli yeni güncellemeler çıkartıp eski hatalarını kapatıyor. Tabi eski hataları kapatırken bir kaç güncelleme daha getiriyor. Tasarıma yenilikler ekliyor. Yaptığı yenilikler ile oluşturmuş olduğu açığı da yeni güncellemesinde kapatıyor. Tabi bunları da geri bildirimler aracılığı ile yada gönüllü ekibi tarafından tespit edilip kapatılıyor.
Artı olarak bende kişisel bloğumda wordpress kullanıyorum.