Merhaba halı yıkama işi yapmayı düşünüyorum. Bu işi daha önce yapmış olanlar veya bilgi sahibi arkadaşlar artıları ve eksilerinden bahsedebilir mi? Aşağıda kendi kafamdaki sorular var cevaplayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
1-Yıkama makinelerini araştırdım fakat çok pahalı onun yerine normal insan gücüyle yıkanan makinelerden almayı düşünüyorum. O şekilde çok yorucu olurmu veya zaman kaybı fazla olurmu?
2-Silkemeleme yani tozunu alma ve paketleme makinelerinden almam gereklimi?
3-Zeminin nasıl olması gerekli dükkanı komple fayansmı kaplatmak lazım?
4-Ne kadarlık bir kurulum sermayesi gerekli ilk etapta?
5-Dükkan ne kadar genişlikte olmalı?
6-Ruhsat alırken ne gibi zorluklar olur? Su gideri açısından vs?
7-Şebeke suyu kullanıldığı taktirde su faturası fazla gelirmi?
8-Oturduğum yer 40 bin nufüslü bir bölge günde kaç sipariş gelir?
9-Kışın işlerde çok azalma olur mu?
10-Reklamı nasıl yapmam gerekli? Reklam için ne gibi tavsiyeleriniz olabilir?
11-Metrekaresi ortalama kaç liradan yıkanır bunun ne kadarı kardır?
12- Hassas olan halı türlerini nasıl yıkamak gerekir?
Ayrıca sizin öneriler tavsiyeleriniz varsa sevinirim. Gözlemlediğim karlı bir iş fakat işin içine girmediğim için bilemiyorum tabii ki.
Hocam istediklerine tam cevap vermem ama bir mesaj atmak istiyorum. Geçen aylarda bir firma bize bir sektöre gireceğini ve buna uygun ihtiyaçlarını kurabilir miyiz diye sordular. Önce firmanın alanına gittik. Firma yeri fena değil ancak makine düzeneğini gördüğümüz anda ümidimiz kesildi (bizim açımızdan, devamı olmayacak bir firma ki bunu düzeninden anlayabildik.) Yetkili kişi geldi ve dedi ki bir arkadaş gelecek onunla görüşün. Neyse görüştük ettik, sonuç bizi tatmin etmedi çünkü gerekli altyapı yok (kişide). Gireceği sektöre iyi yatırımla girecek ama bilinçsiz bir şekilde giriyor. Bu şekilde büyüsen bile şans işidir ve garantisi olmaz. Bilerek gireceksin tabiki her sektöre giren bilerek girmiyor. Önce sektörü tanıyın yeri tanıyın. Rakip değil ancak istediğiniz kriterlerdeki firmaları inceleyin.