Denizs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşte aranma hacmi düşük ve rekabeti düşük de olsa algoritmada gelinen son noktada Google küçük sitelere şans tanımak yerine authority sitelerin alt sayfalarını çıkarmayı tercih ediyor. Sizin siteniz 3 aya kadar ilk sayfalara çıkabilir ya da hiç çıkmayabilir. İçeriğiniz yeterince iyi değilse zaten verim almanız çok zor.

Eskiden micro niche site denilen siteler yapardık. Bunlar dediğiniz gibi aranması düşük, kelimesinde çok da rekabet olmayan sitelerdi ve çok da backlinke ihtiyaç duymuyorlardı hemen ilk sayfaya çıkıp para kazandırmaya başlıyorlardı. Ancak artık bu şekilde siteler yapılamıyor. Alan zaten dar. Çok içerik yazarsanız ince içerik deyip ceza verecek. Zaten çok backlink kaldıran kelimeler değil, çok backlink alınırsa yine emd ve diğer açılardan ceza verecek.

Gelinen son noktada niş bir pazar buluyorsunuz ama site oluşturamıyorsunuz. Çünkü yapılan her 10 siteden 1-2 tanesi tutuyor. Bu da boşa uğraşmak anlamına geliyor.

İçeriğe gelince kalite istiyor. Uzmanı ya da deneyimlisi (meraklısı) tarafından oluşturulmasını istiyor. Başka sitelerden alınıp değiştirilmesi rewriter kategorisine giriyor bu da sitenin puanını düşürüyor.

Sonuç olarak, küçük siteler yapmak yerine bir üst kategoride daha geniş alanda yer alan sitelere yönelmekte fayda var.
öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Söylediklerini şuan deneyerek yaşıyorum. Ancak çözüm arıyorum.

Bi üst kategori dediğiniz jenerik site mi? Yoksa alanında genel siteler mi?

Jenerik site derseniz jenerik domain bulmak samanlıkta iğne aramak olduğu için onu yapmak zor.

Alanında genel site (teknoloji ile ilgili genel site yada alanı biraz daraltıp sadece cep telefonları yada pcler ile ilgili site)

Diyelim geneli biraz daha daraltıp cep telefonlarıyla ilgili aranma hacmi olmayan sıradan bir domain satın aldık. Çalışmalara başladık.

Şimdi hangi kelimeleri baz alıcaz yani hangi kelimelerden hit çekmeye çalışıcaz. Cep telefonlarında aranma hacmi olan kelimelerle ilgili özgün makale ve uzun yazdırdık. Ancak bizim konu gibi konu açan yüzlerce rakip site olacak. En önemliside büyük haber siteleri yada eski domainli genel siteler. Bu adamlardan bizim farkımız ne olacak?

Örnek kelime: xx telefon problemleri xx.xxx aranma hacmi var.

Bu kelimeyle ilgili a haber, b haber, c haber, a teknoloji sitesi, b teknoloji sitesi, c teknoloji sitesi vs. vs. aynı kelimeden makale yayınlamış. Bunlar ilk 10 da baba gibi duruyorlar. Makale uzunlukları 500-1000 kelime arası. Yorumlar 5-50 arası, googleden onlara giden hit xxx civarı. vs. vs. tema, tasarım, kodlama, sosyal ağlar olayına girmiyorum bile.

Bu şartlar altında benim bu sitelerden farkım ne olacak. Her açıdan benim site daha ezik kalıyor. Sadece makaleyi daha uzun yazdırabilirim ama onunda çok etkisi kalmıyor. Sonuçta editörler aynı konuyu farklı cümlelerle anlatıyorlar.

Keyword domainde amaç domain isminden dolayı + kazanmaktı. Ancak genel olunca şartlar daha zorlaşıyor. Domainin isminin ne olduğunun önemi kalmıyor. haber siteleri veya diğer teknoloji siteleri mücadele etmek şansa kalıyor.