Merhaba Arkadaşlar
Yaşadığım tarihi ve turizm potansiyeli yüksek bir kasaba için site ve uygulama yaptırmak istiyorum..
Ben amacımı yazayım sizlerden nasıl bir şey olması gerektiği yönünde fikirler almak istiyorum..
Öncelikle Googleden başlamak lazım gerekir diye düşünüyorum. Çünkü burasını duyan gelmek isteyen öncelikle orada bir site arayacaktır.
Siteyi bulan kişi girdiği zaman kısaca klasik genel bilgiler olacak. Fakat benim asıl yapmak istediğim rehberlik ve rezervasyon işlemleri..
Yani gelecek olan turlara konaklama, yeme-içme, gezme konularında rehberlik yapmak istiyorum. Örneğin 50 kişilik bir tur yaptınız beni arayacaksınız ben size ilçedeki bütün lokanta, otel, pansiyon bütün bu yerlerle ilgili daha ucuz fiyatlar sunacağım çünkü hepsini tanıyorum.. Hepsinden kendime özel iskontolar alacağım ve fiyatında anlaştığım gruba rezervasyon yapıp hiç sorun yaşamadan ve en ucuz fiyata tur yapma şansı tanıyacağım. Tabi bunu yaparkende o yerleri görsel olarakta tanıtmam gerekiyor..
Bu işlemler için nasıl bir site ve uygulama tavsiye edersiniz ?
Uygulama için de şöyle + özellikler düşünüyorum. Mesela geldiniz ve geziyorsunuz bir noktaya geldinizoraya en yakın başka gezilecek yeri önermesi, ne bileyim yanından geçerken lokanta önerisi sunması, oradaydım gibi anlık fotoğraf paylaşması, bir yerden alış-veriş yaparken başka bir yeri önermesi vs vs gibi