Sigaranın bağımlılığı psikolojiktir arkadaşlar. 1 yıldan fazla bir süre boyunca günde yaklaşık 1 paket civarı içtim.
Bırakmak için paketi bitireyim,atayım yapmayın. Sigara hep elinizin altında olsun ama iradenize sahip çıkıp içmemeye çalışın zira en zoru bu.
Elinizin altında en az 1-2 tek olsun bir paket içerisinde ama içmeyin. Her gün yanınızda değil sigara 20 adet çikolata taşısanız ve yemekten,çaydan sonra yeseniz onada psikolojik olarak aynı bağımlılığı hissedeceksiniz. Hatta daha fazla bağımlı olacaksınız zira çikolata en azından insanın ağzının tadını bozmuyor , yediğinin içtiğininin tadını,lezzetini kaçırmıyor.
İçecekseniz bile zoraki olarak içmeyin. Krize girdim içmeliyim diyerek içmeyin ayda yılda bir arkadaşlarınızla sohbet muhabbet arasında alkol alıyorsanız alkolün yanında ortama adapte olabilmek için herkes tüttürürken yalnız kalmamak için ortamına göre senede 3-5 taneden fazla içmeyin (ki çok yalnız ve dışlanmış kalmadığınız sürece onuda içmeyin cidden ciğerleri katlediyor bu meret)
ben 25 senedir günde 1 paket içiyorum iş psikolojikten yıllar önce çıktı zaten