Sizin dediğinizi 1960'lı yıllarda 20-30 kişilik mühendis ekibi sıfırdan yerli otomobil üreterek denedi. Milletten dayak yemedikleri kaldı.
Bu ülkede faydalı bir şey yapan cezasını alır. Bilin ki ceza almayıpta faydalı şeyler yaptığını söyleyenler varsa onlar yeteri kadar faydalı şeyler yapmıyorlardır.
Mesajımdan alıntı yaparak genel birşey dedinizi varsıyorum.
Bende sizin mesajınızdan alıntı yaparak genel olarak şunu demek istiyorum.
Bahane ararsak zilyon tane bulabiliriz. Zaten Türkiye'de herkesin yaptığı şey örneğin ABC firmasından adsl bağlattım firma sorunu çözemeyince sorun Alt Yapıyı sunan firmadan diyip sıyrılmamı dersiniz. Kredi kartı ile Hepsiburada'dan ödeme yapamıyorsunuz sorun kesinlikle bankada, bankayı arıyorsun diyorki alışveriş yaptığınız site güvenli değil
Konumuza gelirsek Amerika daha 100 sene önce büyük buhran ile baş ediyordu. Hadi çok uzun bir süre geçti dediniz. Daha 40-50 sene önce siyah-beyaz olayları vardı. Konuyla ilgili şu filme bakılmasını öneririm ("The Birth of a Nation")
Hadi bunlar amerika örneği peki ya güney kore daha 30-40 yıl önce Türkiye'den daha kötü olan bir ülke bugün samsung gibi bir firmaya sahip.
Bu arada yazdıklarımın sadece zamanımı ve okuyanların zamanını almaktan başka birşey yapmadığını da biliyorum.
Hepinize hayırlı günler...