@TRomantik;

Bende teşekkür ederim hak verdiğiniz ve vermediğiniz konularda aynı netlikte ve güzellikte cevap verdiğiniz için.

Konunun siyasete kaymaması için detaya girmek istemiyorum fakat bu tarz durum ve olaylarda bu ayrımların yaşanmaması için ülke içerisindeki siyasette partiler tarafından etnik kökene, dini inanca veya mezheplere bağlı siyasetin gerçekleştirilmemesi lazım. Siyasi parti devlet düzeninin kurulmasının nedeni fikirlerin yarışması içindir.

Fakat ülkemizde kuruluşundan sonraki yıllardan itibaren gerçekleşen din vs sekülerizm yarışının sonucu bugün ki etkin köken ve dini bazda ayrımlarını görüyoruz. Partiler biz şöyle üstünüz bizim dediğimiz olacak, bizim inancımız şu mezhebimiz şu bizim dediğimiz olacak şeklinde bir ortam oluşsun diye oluşturulmadı.

Bizce ülkemiz için şu yöntemlerle ticari hamleler yaparsak, bu şekilde iş kollarını desteklersek daha faydalı gelişiriz, başka bir parti de biz gelirlerimizi şu şekilde değerlendirip uluslararası politikalarımızı şu şekilde yönlendirirsek başarılı olabilir şeklinde kanun,kural ve etikliğe uygun şekilde ilerleseydi bugün ki durumda olmazdık.

Bizim geçmişten gelen devlet düzenlerinden itibaren gerilememize sebep olan ana sorun budur. Fikirleri değil etnik kimliğimizin, dinimizin daha yüce, kutsal ve hakim olmasını istememizden dolayıdır ki geçmişten beridir avrupa ve doğu üzerinde hakim güçlü bir devlet olamadık. Osmanlı veya ondan önceki devletler Abd'den seneler önce kurulmuş devletlerdi. Bu coğrafyada her millete,inanca sahip insanlara güvenli bir liman olup dünyanın en gelişmiş birleşik devleti olabilirdi lakin bahsettiğim yanlışlar yüzünden bu düzen ve sistem elde edilemedi.

Gerçi bu toplumun kendini ifade etme,aidiyet duygusu içererek benim fikrim şöyle bence olmalıdan ziyade biz şuyuz biz haklıyız, biz buyuz biz haklıyız düşüncesinden kaynaklanıyor.

Nasıl ki ürettiğimizle,yaptığımızla değil satın aldığımızla gururlanıyoruz, aynı şekilde düşüncelerimizin doğruluğu veya elde ettiğimiz akademik veya iyi fayda sağlamış başarılara değil elin adamının ürettiğini satın alabilmekle gururlanıyorsak,kendi başarılarımızla veya yapabildiklerimizle değil doğdumuz bölgedeki bizden önceki insanlarımızın başarıları ile kendimizi tatmin ediyor ve nasıl olsa bizimkiler yaptı bak bizim yerimize diye kendimizi oyalıyoruz ( Bu diğer ülkelerde de yaşanıyor ) aynı şekilde kendi sahip olduğumuz ürettiklerimizle değil doğuştan sahip olduğumuz dini ve benzeri kökensel durumlarla övünüyor bunlarla üstünlük sağlamaa çalışıyoruz ne yazık ki.