Benim şahsi görüşüm, herhangi bir proje ile başlamanız. Drupal 8 büyük oranda oturmaya başladı fakat hala modül desteği konusunda eksikleri var. O nedenle Drupal 7 ile de başlayabilirsiniz.
Proje doğrultusunda views ve diğer birçok eklentiyi deneme yanılma ile test etmeniz kullanmanız. Neler yapılabileceğini ve mantığını kavramanız. İçerik türünün ihtiyacınıza göre ne şekilde oluşturulacağı vs. Block yapısı ve views ile blog oluşturma gibi detaylar benim aklıma gelenler.
yani dur şu modülü kurayım şunu da kursam nasıl olur dan ziyade sınırları belli bir proje (eşe dosta arkadaşa ya da ücreti karşılığında bir firmaya) ile başlamanızı tavsiye ederim. Öncelikle sabır da gerektirir. Mantığı aslında çok basit fakat biraz zaman alıyor sadece.
hocam drupal ile eklenti olarak yanılmıyorsam sadece views kullanarak birkaç sayfa ve blok dan oluşan firma sitesi kurmuştum ve google çok hızlı index almıştı çok önemli anahtar kelimelerin de hep ilk 5 in içindeydi.
kendi projemde (şehir rehberi projesi) hep bir yerde takıldım. drupal çok farklı bir sistem bazı şeyleri temelden öğrenmek gerekiyor gibi.