Merhaba, ingilizce site açmaya karar verdim. Sektörel olarak bir alana yöneleceğim. Bu konuda sizlerden yardım istediğim birkaç husus bulunmakta. Bunlarla ilgili en ufak fikri olanın bile yardımcı olması inanın bana ve aklında bu sorunları olan kişilere fazlasıyla faydalı olacaktır.
Domain seçimi
Arama hacmi yüksek bir kelimeye domain seçmek istiyorum. Çok iyi bir domain buldum ancak bu domain şu şekilde örneğin; merakedilenl.er gibi .'dan sonrası domain olacak. Anlamayanlar için güzel örnek oyunincele.me örneği de olabilir. Bu domain gibi ingilizce bir ek geliyor.
Şimdi burada .com veya .net olmayan ve .'dan sonrası olmasa pek anlam ifade etmeyecek bir domain alsam sorun yaratır mı? İkisini toparlayınca güzel ve arama hacmi yüksek bir domain ile karşılaşıyorum ama.
Hosting seçimi
Yurt dışı lokasyonlu site alıp cdn mi yapsam yoksa Türkiye'den mi alıp cdn yapsam? Arasında ne gibi farklılıklar vardır? ve Cloudflare'nin ücretsiz versiyonunu cdn için kullansam ne gibi sorunlar yaşarım?
Backlink olayı
Siteye bir ay kadar süreden sonra kaliteli ingilizce site ve forumlardan backlink edinmeye çalışacağım. Bu konuda süre yeterli midir ve sitenin en hızlı indeks almasını nasıl sağlarım?
Bu durumları gönüllü bir şekilde açıklayacak olursa çok sevinirim. Aklımda günlerdir dolanan bu sorulara yanıt bulamadım maalesef. Eğer uygun çözümler alırsam hemen bu iş için kolları sıvamayı düşünüyorum.
Yanıt verecek olan herkese şimdiden şükranlarımı sunarım..