Benimde bir sözüm var bu konuya kiwi.com domainini sanırım bir türk açtı bilet satışı yapmakta bayada başarılı gidiyor bilet eğer marka olacağım diyorsanız hizlibilet bence müşterinin iç görüsüne göre konuşuyorum en fazla 1000 TL eder ama örnek veriyorum siz sincap.com, araba.com, selma.com farketmez jenerik bir domaini alıp bilet satışı yaparsanız müşterilerinizden daha fazla olumlu tepki alıyorsunuz söktör zaman değişti ya süper jenerik domain alacaksınız yine son örnek sitede geçenlerde konuşuldu papagan.com alın bilet satın 1000 kat daha iyi iş yaparsınız eğer böle bir alan adı bulamadıysanız kendiniz bir kelime öbeği bulun örneğin biletmerkezi fiyatı reg fee olsun reklam harcamansı yapın. bu işteyseniz kiwi.com un hikayesini araştırın biraz yahoo, google, amazon, whatsapp bir sürü site bunların kaçının yaptığı işle alakalı ismi var.
Yaratıcı olup isim bulun yada gidip gerçek jenerik bütün türkiyenin bildiği bir ismi alıp yaptığınız işi o isimle özdeşleştirin.
Hizlibilet.com 1000 tl bile fazla.
Saygılar.
Dikkat! kiwi.com 800.000 USD'ye satıldı:
https://namebio.com/kiwi.com
Yani o gördüğünüz projenin sadece domaini için o masraf yapıldı.
HızlıBilet.com'a gelince. Gerçekten iyi domain. 12 yaşında. Türkçe karakter dışında problemi yok. Bende olsaydı, bu işi yapan biri olarak ben de bu fiyata (yada fazlasına) satardım. Eder mi? Son kullanıcı iseniz, yani PROJE AMAÇLI alınıyorsa eder. Neden etmesin? Getirisi götürüsünden fazla olması hesaplanıyorsa ölü yatırım sayılmaz. Ayrıca domain kötü değil. Yani proje tutmazsa bile elde patlaycak bir domain değil.
Bu arada domain sahibi NoktaDomains. Yani tok satıcı. Türkiye'nin en büyük portfoyune sahip firma. Satın almazsanız üzülecek bir firma değil. Siz yine de pazarlığa oturun niyetli iseniz. Şahsen ben -projem varsa- 10-15k seviyesinde almaya çalışırdım.
Ayrıca noktadomains'de kiralama usulu mevcut. Kiralayın, projenizi hayata geçirin, tutarsa satın alırsınız. Tutmazsa kaybınız çok olmaz. (hesap kitap yapın tabi)
Not: Bu domainin sahibi yani Nokta yetkililerinden birinin bu konuyu okuma ihtimalleri yüksek. Ben olsam (domaini almaya niyetli isem) konuyu hiç açmazdım. Bu da dost tavsiyesi olsun.
Not-2: 30k için HızlıBilet_com yerine Bilet_com gibi jenerik önerenler olmuş. Bilet_com (satılık olsa) piyasa değeri min. xxx.xxx olur.
Geçmişte, forumda şöyle bir şey yazmışım, yine tekrarlayayım:
Alıntı
iyi domain iyi yerlere gelmek için değil, iyi yerlere geldikten sonra kalıcı olmak ve sürekli hatırlanmak için önemlidir. (ki iyi domain ile iyi yerlere gelme süreci herhangi bir domainden de kısadır.)