Benim üniversitede yaptığım ve pişman olmadığım en fevri hareketim herhalde kedi almak oldu. Almak dediğime de bakmayın işte ağız alışkanlığı.
Evcil hayvanla birlikte yaşamak hiç büyümeyecek, derdini hiçbir zaman size tam anlamıyla anlatamayacak ve çok muhtemelen ortalama bir çocuktan çok daha önce hayatınızdan çıkıp gidecek ve bununla bir süreliğine moralinizin içine edecek bir çocukla birlikte olmak demek. Önce bu gerçeğin farkında olmanız lazım.
İlk aşılar ve kısırlaştırma haricinde çok bir masrafı yok. Kapıya, pencereye tel taktırmaz ve bi' yerden düşüp sakatlanmasına vb. neden olmazsanız.
Su mühim. En büyük sorunlarından biri akan bir kaynak olmadığın ve ev hayatından dolayı için daha az su içmeleri. Su şelalesi/pınarı vs. diye satılan kaplardan alırsanız böbrek vb. rahatsızların oluşma ihtimali düşürebilirsiniz.
Evden çıkmayacak dış parazit aşısına ne gerek var demeyin. Ben dedim. Normalde dışarıda hayvanlarla temas etmeme rağmen kediye pire taşımışım.
Alıştırabilirseniz gövde tasması kedinin hayat kalitesini arttırır. Sürekli evin içinde bir yaşam herkesi, her şeyi sıkar.
6 aylık olup az etli butlu bir şey oluncaya kadar her deliğe girebilirler. Oturup kalkarken yürürken dikkat etmeniz lazım. Bizimkilerin koltuğun altından, hurçların arasından - 3 günde zor bulduk - vs. çıkmışlığı var.