Yoda adında bir kedim var erkek 1 yıldır benimle kendisi.Artıları zaten belli yazmaya gerek yok.Eksi değil de size çıkaracağı masraflar kısaca;

- Öncelikle yıllık aşıları var ( 3-4 ay neredeyse 2-3 haftada bir aşısı olacak) daha sonra 2-3 ayda bir iç-dış parazit aşıları olacak. 4-5 ay içerisindeki yaklaşık maliyet 300-400 TL yi bulacaktır.

- Daha sonra kısırlaştırılma işlemi var. dişi ise (400-500 TL) erkek ise (200-300 TL) civarında bir operasyon. İsterseniz tabiki kısırlaştırmazsınız fakat bu kedinin uzun yaşaması,sağlığı ve sizin ruh sağlığınız açısından faydalı olacaktır (Kızgınlık dönemlerinde oldukça gürültülü ve hırçın olabiliyorlar)

- Mama seçimi önemlidir. (market mamalarını kesinlikle almayın). Ben Bonacibo marka kısırlaştırılmış kediler için mama kullanıyorum. (reklam amaçlı değil fakat bu markanın analiz değerlerini pahalı markalar ile karşılaştırdığımda hiçbir fark olmadığını gördüm) Diğer kaliteli marka ürünler ithal edildiği için daha pahalı sadece,bu marka ise kendi fabrikalarında taze taze üretim yapıp evinize kadar gönderim yapıyorlar. Bu arada mama konusu çok farklı bir konu aslında,yani çok kaliteli ve pahalı bir mama bile kedinin fizyolojisine uymayabiliyor ve onu hasta edebiliyor,o yüzden kediniz için en iyi sonucu ve en iyi mamayı deneme yanılma yolu ile bulmanız gerekiyor.

- Bir de kum ve tuvalet mevzusu var. Ben kullanmadım ama kapalı tuvalet almanızı tavsiye ederim. Çünkü kumlarını delicesine kazdıkları için her yer kum içinde kalıyor Kum mevzusunda ise hızlı topaklanan bentonit kumları öneririm. Kristal sakın almayın,zararlı.

- Bunların yanında tırnak makası,taramak için özel fırça, eşyalarınızı tırmalamaması için tırmalama tahtası,dışarı çıkarken taşımak için taşıma kafesi vb gibi ekstraları da var

- Oyuncak kısmına hiç takılmayın,atın önüne bir pinpon topu bütün gün onunla koşturup dursun,benim gibi pahalı oyuncaklara sakın para vermeyin,yüzüne bile bakmıyor. Herhangi bir bozuk kulaklık kablosu ile bile saatlerce oynatabilirsiniz.

Ben gün içinde çalıştığım için anca akşamları ilgilenebiliyorum,merak etmeyin evde yalnız kalabilirler,yemeğini ve suyunu koyduktan sonra birşey olmaz.

Dikkat edeceğiniz nokta onlara bir hayvan gibi değil,kendi çocuğunuz gibi özen ve şefkat göstermelisiniz. Dedilerinizi kesinlikle anlıyorlar. Ben "HAYIR" , "GEL" , "YAPMA" vb kelimelerini öğrettim ve izin vermediğim sürece hayır dediğim şeyi bir daha yapmıyor ya da girmemesi gereken yere girmiyor. Herşey göstereceğiniz şefkat ve özende.