Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1-) Benim siteler mobil uyumlu ve seo kurallarına uygun. 3-5 yıllık siteler ve sıralamaları çakılıydı.

2-) Adam spamın alasını yapıyor. Siteleri çöp siteler, hiç kullanıcı dostu değil karma karışık siteler.

Adamın sitesi yeni ve çöp site. Adamın sitede 800 anahtar kelime var, seo aracıyla baktım da bu hiç adil değil.

3-) Bir sektörde 1. ve 2. site benim müşterilerimindi. 2. ve 3. sıraya düşmüşüm.

Biz boşuna kasıyoruz seo yapıcaz diye adam resmen saçmalamış. çöp site yapmış.
1-) Mobil site;
  • Rakip site mobil uyumlu değil,
  • 1. siteniz mobil uyumlu değil,
  • 2. siteniz mobil uyumlu değil,
2-) Spam, Kopya, Çöp site; (index sayfası kontrol edilmiştir.)
  • Rakip site kopya içeriği yok,
  • 1. siteniz kopyanın alası,
  • 2. siteniz azda olsa kopya içerik mevcut,

The page below has 61 words matching 35% of the page, as highlighted below:
Basit olarak kontrol yanında 3 siteyi detaylı karşılaştırmak için http://www.siteliner.com/ kullanırsanız arada ki farkın dahada açılacağını görebilirsiniz.

3-) Biraz Detay

Rakip siteyi saçmalamış ve çöp site olarak değerlendirir iken çuvaldızı bastırmışsınız. Oysa birazda iğneyi kendinize dokun durmalısınız

Örneğin bir çok kişinin burun kıvırdığı eklemesi 2 dakikanızı almayan favicon bile yanlış kullanmışsınız. 2. siteniz için Dosya ismi hatalı yazım nedeniyle görmemektedir.

Rakip sitenin Anahtar Kelime (Meta Keywords) abarttığını belirtmişsiniz. Sizde "Meta Keywords" kullanmışsınız, oysa Meta Keywords Kullanımı Gereksizdir.

Rakip sitenin H (Heading Tags) Etiketleri sizin sitenizden daha iyi

Rakip sitenin ve sizin 1. sitenin Biçim Etiketleri hiç bir işe yaramaz. 2. sitenizde hiç kullanmamışsınız.

2. siteniz siteniz com/tr-tr/haberler/155/klima
52 kelime, 366 karakter.

2. siteniz siteniz com/tr-tr/haberler/154/kombi
90 kelime, 686 karakter.
Bu kadar uzun yazı yazmak bayağı vaktinizi almıştır herhalde

1. SİTE ÖRNEK bsh com/hizmetlerimiz/
Sayfada ki BÜTÜN YAZI BU KADAR
Alıntı
2012 Yılında kurulan firmamız Bosch Siemens Profilo klima ve E.C.A. kombi kazan yetkili servisidir.
1. SİTE ÖRNEK bsh com/hakkimizda/
Sayfada ki BÜTÜN YAZI BU KADAR
Alıntı
2012 Yılında kurulan firmamız Bosch Siemens Profilo klima ve E.C.A. kombi kazan yetkili servisidir.
2. SİTE ÖRNEK /tr-TR/alt-sayfalar/125/hakkimizda
Alıntı
Firmamız 2001 yılından beri alanında uzmanlaşmış ekibi ile sizlere en hızlı klima, kombi, merkezi klima sistemleri(vrf) ve ısı pompası çözümlerini sunmaktadır. Profesyonel ekibimizle hizmetinizdeyiz.
Sadece şu 2-3 sayfalar bile sitelerin kalitesini ortaya koymaktadır.

Ben bile Sadece bu mesajımda 495 kelime kullanmışım.

Kullanılan Görseller hakkında

Rakip sitede kullanılan bir çok resim ismi anahtar kelimeler ile alakalı isimlendirilmiş.
images/profesyonel-ekipmanlar.png
images/kesintisiz-destek.png
images/kombi-bakim-ucretleri.png
BULUNDUĞUNU İL-URUN MARKA 1-servisi.jpg
BULUNDUĞUNU İL-URUN MARKA 2-servisi.jpg

Siz kullandığınız görselleri ise siteye bir faydası dokunmayacak şekilde isim vermişsiniz.

1. sitede; slide000-930x400.png
2. sitede; 121-slider-1-2000x400.jpeg

Sadece index veya bir kaç sayfa değil, bir çok sayfalarınız konu ile alakalı H TAG veya biçim etiketleri kullanımı daha iyi olsaydı bile link yapınız çok yanlış.

site ismi com/tr-tr/haberler/155/klima böyle bir link yapısı işi zorlaştırmaktan başka şeye yaramaz.

site ismi com/tr-tr/haberler/132/merkezi-klima

SAYFA LİNK; merkezi-klima
ANAHTAR KELİME; merkezi klima

SONUÇ: Anahtar kelimesi sayfa içinde hiç kullanılmamış.

KULLANILAN GÖRSEL; 318-merkezi-klima-450x0.jpeg

Oysa resim ismini merkezi-klima.jpg olmalıydı.

İnternette "318 merkezi klima" diye aratan kişi çıkmaz.
Resim türü olarak ta JPG verilir. JPEG olarak değil.

Lütfen Küçümsemek olarak görmeyin.

Bulunduğunuz il nüfusu ne kadar kontrol etmedim. Fakat aynı sektörde bulunan siteleri yayımladığımdan hem sektöre hem anahtar kelimelere vakıf olduğumdan dolayıda şunu hatırlatayım.

İstanbul'da en küçük ilçelerde bile sektörle alakalı aranılan anahtar kelimeler bir çok ilde yapılan anahtar kelimelerden fazla olabilmektedir.

Eğer ben sizin bulunduğunuz ilde rakip olarak bir site yapmaya kalksaydım, çok uğraşmama gerek kalmazdı.

İstediğiniz kadar "keyword domaine" sahip olsanız bile en azla 5 sayfa yapıp içerikleri bir güzel girip sonrada Google Spam Şikayet olarak hem 2 sitenizi hemde rakip sitenizi bildirimde bulunur 2-3 ay içerisinde 1. sıraya çıkar, şu an rakip olarak görülen sitelerinde arama motorlarından yasaklanmasını keyifle izlerdim.

Gerçekler acıdır. Kusura bakmayın.

Her 3 sitede arama motorları açısından pek sağlıklı bir işlem yok. Rakip site neden çıkmıştır? Bir çok faktör vardır. Bunlardan birisi de yeni site olmanın avantajları da olabilir. Yinede bazı işlemleri sizin diğer 2 siteden biraz daha iyi.