Selamlar R10'un güzide Off-Topic ailesi
Öğrenci evinde kalıyorum, yaşanan sıkıntılardan dolayı tek başıma bir eve çıkma planım var 1 ay içerisinde, tek çıkınca da uzun zamandır hayal ettiğim gibi bir kedi sahiplenip beslemek istiyorum. Kedilere inanılmaz düşkünüm yolda yürürken görsem işimi gücümü bırakıp onlarla ilgilenebilirim. Daha önce kedi beslemiş olan, daha da önemlisi şuan besleyenlerden tavsiyeler istiyorum. Dişi mi erkek mi, nelere dikkat edilmeli artısı eksisi yazmaktan hiç çekinmeyin lütfen. Teşekkürler
Aralık 2016'da sokaktan
gayet güzel bir kedi sahiplendim ancak 2017 Şubat ayının ilk günü FIP nedeniyle kaybettim. Birlikte geçirdiğim 2 aylık süreçte kediye fazla bağlandım. Zaten hayvansever bir insan olduğumdan bu müthiş duyguyu sizin de tatmanızı öneririm. Eve geldiğinizde yalnız olmadığınızı bilmek insana ayrı bir mutluluk katıyor. Hele ki gece sizinle yatmaya başlarsa, ilk 1 hafta zorluk çekseniz de zamanla alışacaksınız durumun güzelliğine
Kediler 2 güne kadar mamasını ve suyunu verdiğinizde yaşayabilirler. Ancak tuvaletlerinin her gün temizlenmesi gerekmekte. Mama olarak doğru seçimleri yapmak önemli. Örneğin; yavru kedi sahiplenecekseniz; yavru kedi maması alacaksınız ki ilk 1 yıl yavru kedi maması ile beslenerek bağışıklık sistemi güçlenecek.
Bu süreçte size kesinlikle Whiskas, Goddy, Bonnie gibi firmalardan uzak durmanızı öneriyorum. Veteriner bana "çocuğunuza her yemekte sadece jelibon verir misiniz" diye sormuştu Whiskas için

Tamamiyle kimyasal barındıran bir mama. Royal Canin'in balıklı ürünleri, tüylerinin daha parlak ve gür çıkmasını sağlayacaktır. Ara sıra ciğer de pişirirseniz, biraz tuzlu yaptığınızda çok severler. Tabi suyunu da günlük olarak değiştirmeniz gerek.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Çorlu-Tekirdağ-Kırklareli çevresinde iseniz;
taşıma kabı, tırmalama oyuncağı, yatak ve bir süreliğine mama ihtiyacınızı karşılayabilirim. Maru'dan kalan eşyalar hâlâ evimin bir odasında durmakta

Güzel düşünceniz için tebrik ederim sizi.